Man op gamestoel met vr-bril
Saved Read later
Deel dit bericht

3 tips voor het uitzoeken van de perfecte gaming set

Steeds meer jongeren gamen. Het is ontspannen en leuk, maar het is wel belangrijk om de juiste gaming set in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een echte gaming pc met krachtige hardware, zoals een speciaal daarvoor bedoelde videokaart en processor. Zo speel je de krachtigste games op de hoogste instellingen. Maar niet alleen de hardware is belangrijk. Veel gamers brengen uren achter de computer door en dan is een fijne gaming stoel zeker onmisbaar.

Zo bouw je de perfecte gaming set

Tijdens het gamen breng je relatief veel tijd achter de computer door. Het is daarom belangrijk dat je een ergonomische houding aanneemt. Een paar uur op een krukje uit de keuken gaan zitten, zal zeker leiden tot veel pijn in de rug. Onderuitgezakt zitten gamen is dus zeker niet aan te raden. Uiteraard heb je ook de juiste hardware nodig om te gamen en je hebt goede beeldschermen nodig. Deze dien je nog wel correct op elkaar aan te sluiten. Ook een gaming toetsenbord is natuurlijk onmisbaar om snel te kunnen reageren in een shooter.

Bekijk ook:
De opkomst van mobiel betalen in Nederland: Payconiq en verder

Comfortabele stoel

Kies voor een comfortabele stoel. Een gaming stoel waarop je lekker kunt gamen is minstens net zo belangrijk als een goede hardware, anders krijg je last van je rug. Daarnaast is het belangrijk dat je de beeldschermen op ooghoogte plaatst, omdat je anders weer last van je nek kunt krijgen. Een tip van ons; kies voor een bureaustoel met hoge rug en armsteunen. Dit gamet een stuk comfortabeler!

De juiste hardware

Je kunt een kant-en-klare gaming pc kopen bij de winkel, maar je kunt deze ook zelf bouwen. De ontwikkeling van games staat nooit stil. Ze worden steeds mooier, sneller en realistischer. Daarom raden we aan om de juiste hardware uit te zoeken. Besteed iets meer geld aan de processor en uiteraard aan de videokaart. Dat kost nu wel wat extra geld, maar daardoor gaat je computer uiteindelijk wel langer mee en hoef je hem minder snel te vervangen.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

Randapparatuur

Ten slotte, is het uitzoeken van goede randapparatuur erg belangrijk om je perfecte gaming set samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een gaming muis, toetsenbord en de beeldschermen. Het maakt niet uit welke games je speelt, maar een goed beeldscherm is zeker belangrijk. Je ziet het verschil tussen Full HD en 4K-resoluties absoluut als je meerdere uren gaat gamen. Zorg er dus voor dat je de juiste hardware hebt om randapparatuur te kunnen koppelen. Een videokaart met een HDMI-uitgang is bijvoorbeeld geen overbodige luxe.

De meeste moderne beeldschermen hebben inmiddels standaard HDMI aan boord. Er zijn ook videokaarten waarmee je je VR-bril kunt aansluiten, zodat je ook in Virtual Reality aan de slag kunt.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.