Dit is hoe je je tuin snel omtovert tot een sprookjestuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is hoe je je tuin snel omtovert tot een sprookjestuin

Een tuin is een zegen en een vloek tegelijk. Het is heerlijk om op een zwoele zomeravond een barbecue te houden, of lekker met een glaasje wijn een boek te drinken. Ook kinderen kunnen er helemaal losgaan met hun fantasie. Het onderhouden van je tuin kan echter een enorme stressfactor zijn. Gras dat droog wordt, insectenplagen en onkruid zijn nachtmerries voor de amateurtuinier.

Daarom geven we je hier snelle tips die het tuinieren makkelijk houdt. Door deze simpele stappen te nemen kun je van je tuin een prettige omgeving maken, zonder er al te veel energie aan kwijt te zijn.

Maak gebruik van potten

Het kan lijken alsof je een wetenschapper moet zijn om een plant levend te houden. Hoeveel water is er nodig? Mag een plant in direct zonlicht staan? Kunnen verschillende planten samen groeien? In een tuin moeten er met veel factoren rekening gehouden worden. Daarom raden we je aan planten niet in de grond te verbouwen. Door potten te gebruiken kun je het leefgebied van je planten en bloemen veel beter controleren. Heeft je citroenboompje te weinig zonlicht? Dan til je hem toch naar de andere kant van de tuin?

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Potten staan ook nog eens ontzettend gezellig. In een kleine tuin kun je zelfs gebruikmaken van trappetjes om je potten op te plaatsen. Dit noemen we ‘verticaal tuinieren’, en is helemaal de rage.

Leg kunstgras aan

Kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van natuurlijk gras. Daarnaast scheelt het ook nog eens ontzettend veel tijd en moeite. Je hebt geen last meer van modder of droge plekken, en je hoeft je geen zorgen te maken om ongedierte dat over je voeten kruipt. Kunstgras zorgt ervoor dat je altijd een prachtige groene basis in je tuin hebt. Het is vol en hyperrealistisch, en voelt ook nog eens zacht aan.

Kunstgras kopen is ook nog eens stukken goedkoper dan de aanleg van natuurlijk gras. Laat dat wateren in de zomer ook maar zitten!

Sprookjesachtige verlichting

Er is niets sprookjesachtiger dan kleine ledlampjes die in bomen of bosjes hangen. Dit zorgt voor een illusie van kleine sterretjes door je tuin heen. Een lichtsnoer is hier ideaal voor. Deze lampjes zijn niet te dominant, en zorgen voor een romantische verlichting.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Ook kaarsjes kunnen een sprookjesachtig element toevoegen aan je tuin. Ga op zoek naar leuke kaarsenhouders die bij je stijl passen. Deze zullen ervoor zorgen dat een briesje niet meteen alle kaarsen uitblaast. Ook kunnen kaarsenhouders een ontzettend leuke decoratie zijn in je tuin, zelfs overdag!

Kies een statement kleur

Een kleur die in contrast staat met het groen van je tuin is een ontzettende blikvanger. Plant bijvoorbeeld lavendel in je potten, en zorg ervoor dat de kussens op je tuinmeubels dezelfde kleur hebben. Hierdoor creëer je een gevoel van harmonie van. Het ziet er ook nog eens zeer charmant uit!

Natuurlijk kun je ook van meerdere kleuren gebruikmaken. Heb je bijvoorbeeld veel bloemen in je tuin? Neem dan inspiratie van de natuur op door die kleuren in je decoratie te gebruiken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.