Bekijk de nieuwste trends voor in de tuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bekijk de nieuwste trends voor in de tuin

Vind je het ook zo fijn om veel tijd in je tuin door te brengen? Je bent niet de enige. Met name sinds de coronapandemie zijn veel mensen veel tijd in hun tuin door gaan brengen.

Voor veel mensen is dit een ideale vorm van ontspanning. Geldt dit ook voor jou? Dan is het interessant om je tuin helemaal naar wens te maken. Je geniet daarmee namelijk nóg meer van je tuin.

Als je veranderingen aan je tuin door wilt voeren, heb je voldoende mogelijkheden. Kijk maar eens naar het aanbod van schuttingen. Je kunt voor een wilgentenen schutting kiezen, maar ook uit tientallen andere soorten schuttingen. Om tot de beste keuze te komen, kun je het beste naar de actuele trends kijken. De belangrijkste trends vind je hieronder nader toegelicht.

Groenrijke tuinen

Lange tijd hebben veel huishoudens ervoor gekozen om hun tuin vol te betegelen. Dit is immers wel zo makkelijk. Het behoeft geen onderhoud en onkruid heeft ook geen ruimte om te groeien. Nadeel is alleen dat een tuin vol met tegels een verschrikkelijk gezicht is.

Gelukkig is het een trend om – weer – voor groenrijke tuinen te kiezen. Dit blijkt onder meer uit de meubelen die op dit moment een trend vormen. Het gaat hierbij om groenrijke- en robuuste meubelen die perfect in een landelijke tuin passen.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Wil je graag je hele tuin van een update voorzien? Dan kun je tegenwoordig het beste voor een landelijke tuin kiezen. Met een landelijke tuin verkrijg je veel groen, geniet je van een gezellig samenkomen van veel insecten en geniet je van een fraaie uitstraling. Bovendien lever je met zo’n tuin een bijdrage aan het ecologische systeem in ons land.

Stijlvolle hekwerken

Ben je voor in je tuin op zoek naar een hekwerk? Lange tijd kozen veel mensen voor robuuste hekwerken. Nadeel van die hekwerken was het gebrek aan stijl. Gelukkig is het tegenwoordig een trend om voor stijlvolle hekwerken te gaan.

Een goed voorbeeld hiervan is kastanje hekwerk. De kastanje hekken hebben een fraai design, ogen stijlvol en passen perfect bij een landelijke tuin. Deze trend sluit dan ook perfect aan op bovengenoemde trend.

Duurzaamheid

Het thema duurzaamheid is in elke kring momenteel een hot item. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk, maar ook in de wereld van tuinen speelt duurzaamheid een cruciale rol.

Zo is het een trend om te kiezen voor alleen duurzame meubelen. Dat wil zeggen: meubelen die van de juiste materialen vervaardigd zijn en een lange levensduur hebben. Des te langer de levensduur is, des te minder snel je nieuwe meubelen hoeft te kopen. En dat komt het milieu uiteraard ten goede.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Ga bij het inrichten van je tuin daarom altijd voor duurzaamheid.

Woning bij de tuin betrekken

Veel huishoudens kiezen ervoor om hun woning bij de tuin te betrekken. Dit kun je zelf ook op meerdere manieren doen:

  • Door in je woning voor een schuifpui of openslaande deuren te kiezen. Deze deuren of schuifpui vormt een perfect verlengstuk van je woning. En sluit daarmee perfect aan op de tuin.
  • De tegels op elkaar aanpassen. Het is ook een trend om de tegels in je woning en tuin op elkaar aan te sluiten. Combineer je dit met een schuifpui of openslaande deuren? Dan sluiten je tuin en woning echt perfect op elkaar aan.

Qua kleurgebruik kun je op dit gebied ook veel kanten op. Het is hoe dan ook een trend om je tuin meer bij je woning te betrekken. Hoe je dat het beste kunt doen, hangt uiteraard van jouw tuin en wensen af.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.