Ziekenhuispatiënt drukt beademing uit
Saved Read later
Deel dit bericht

Ziekenhuispatiënt drukt beademingsapparatuur van haar buurvrouw uit

Verblijven in een ziekenhuis is absoluut geen pretje. Meestal voel je je niet lekker of wacht je op een spannende ingreep. Bovendien zorgen alle (vreemde) geluiden ervoor dat je de slaap moeilijk kunt vatten. Wat dacht je van alle voetstappen van verpleegkundigen? Om nog maar te zwijgen over piepende en luide apparatuur. Zeker als je op zaal ligt kunnen de irritaties hoog oplopen. Volgens de Duitse krant Bild irriteerde een ziekenhuispatiënt zich zodanig, dat ze vervolgens gevaarlijke stappen ondernam. En dat kon weleens een dodelijke afloop hebben.  

Vervelend geluid

De Duitse vrouw van 72 jaar lag op zaal in een Duits ziekenhuis. Waar veel ziekenhuizen over aparte kamers beschikken, is dat lang niet altijd het geval. Hoewel een kamergenoot geen probleem hoeft te zijn, dacht de vrouw in kwestie hier heel anders over. Haar 79-jarige buurvrouw lag namelijk aan de beademing en het apparaat maakte veel herrie, naar haar mening.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Waarschijnlijk liepen de irritaties bij de vrouw zo hoog op, dat ze ’s nachts besloot om het beademingsapparaat helemaal uit te drukken. De verpleegkundigen waren er snel bij en drukte de patiënte op het hart dat haar buurvrouw niet zelfstandig kon ademen en de beademing daarom noodzakelijk was. Je zou denken dat de schrik er goed inzat bij de vrouw. Het bleef echter niet bij een eerste keer.

Tweede keer

Diezelfde nacht nog, drukte de Duitse ziekenhuispatiënt opnieuw het apparaat uit en leek het even goed mis te gaan. De verpleegkundigen waren namelijk genoodzaakt om haar buurvrouw te reanimeren. Ze heeft de reanimatie uiteindelijk overleefd en verder is er geen medische informatie gedeeld over haar toestand. De 72-jarige ziekenhuispatiënt komt er echter niet zonder gevolgen vanaf.

Ziekenhuispatiënt is een verdachte

Volgens de Bild, ziet de Duitse politie deze acties als “poging tot doodslag” en wordt de ziekenhuispatiënt ook gezien als een verdachte. Nadat ze het ziekenhuis mocht verlaten werd ze aangehouden door de autoriteiten. Verder is er nog niets bekend gemaakt over een dergelijk onderzoek of over de gevolgen van haar handelen.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.