Waarom trekken de Balearen elk jaar veel vakantiegangers aan? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom trekken de Balearen elk jaar veel vakantiegangers aan?

Een heerlijke zonvakantie; kan je daar jou ook elk moment van het jaar blij mee maken? En ben je voor je komende zonvakantie nog op zoek naar een fijne vakantiebestemming? Kijk dan eens naar de Balearen.

De Balearen is een eilandengroep in de Middellandse Zee. Deze eilandengroep is gelegen ten oosten van het Spaanse vastenland, aan de kust waar onder meer Valencia gelegen is. Deze eilandengroep bestaat uit meerdere eilanden, waaronder Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca. Met deze 4 eilanden zijn direct de populairste eilanden van de Balearen genoemd.

Jaarlijks trekken honderdduizenden toeristen naar de Balearen toe. Wat hier de reden voor is? Hier zijn eigenlijk meerdere redenen voor.

Heerlijk klimaat

Naar de Balearen op vakantie met FTI Reizen? Dat is het gehele jaar door een goed idee. Op deze eilandengroep heerst namelijk een mediterraan klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door droge en warme zomers en relatief milde winters.

Met name de neerslag over het gehele jaar verspreid valt op. In de zomermaanden valt er nagenoeg geen neerslag. In de wintermaanden valt er af en toe wat neerslag, maar dit is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de neerslag in ons landje.

Ook de temperaturen zijn op deze eilandengroep heerlijk. Ga je bijvoorbeeld in de zomerperiode naar bijvoorbeeld Ibiza toe? In de zomer kun je dan rekening houden met een gemiddelde temperatuur van pakweg 27 tot 32 graden Celsius. Leuk detail: de gemiddelde jaartemperatuur voor Ibiza is maar liefst 20°C.

Veel leuke eilanden

De Balearen is een diverse eilandengroep. Elk eiland is op zijn eigen manier uniek en heeft hierdoor het nodige te bieden.

Ga je bijvoorbeeld naar Ibiza? Dan kun je tot in de late avonduurtjes feesten. Je kunt op dit gezellige eiland echter ook heerlijk tot rust komen. En je kunt je uiteraard vergapen aan de gezellige hippiemarkten.

Ga je naar Menorca toe? Dan geniet je vooral van serene rust. Dit eiland is lang niet zo populair als bijvoorbeeld Mallorca of Ibiza. Dit eiland leent zich dan ook prima voor oudere mensen, maar ook voor gezinnen met kinderen.

Ben je wel gek op ‘massatoerisme’ en de bijbehorende gezelligheid? Dan is Mallorca het beste eilanden voor je van de Balearen. Op dit eiland is altijd druk, bruisend en gezellig. Het is niet voor niets dat Mallorca wordt gezien als de grotere broer van Menorca.

Tot slot is ook Formentera een ware aanrader. Dit is het kleinste eiland van de Balearen eilandengroep en beschikt over een indrukwekkende natuur. Het eiland ligt dicht in de buurt van Ibiza, maar is echt volledig anders. Juist de diversiteit maakt de Balearen zo leuk!

Veel te zien, te doen en te beleven

Op welke manier vul jij graag je zonvakantie in? Kom je het liefste volledig tot rust? Dan kun je het beste naar Formentera of Menorca gaan. Zoek je graag de drukte en gezelligheid op? Dan zit je beter op Ibiza en Mallorca.

Dat je deze keuze hebt, zegt veel over de Balearen eilandengroep. Dit zegt namelijk ook dat je op deze eilanden veel kunt zien, doen en beleven. Zo is een bezoekje aan de stad Mallorca brengen een ware aanrader. Deze stad is groot, is gezellig en kent een mooi, oud centrum.

Ook een bezoekje brengen aan Ibiza-Stad is fraai. Of ben je juist gek op natuurwonderen? Dan zit je op Ibiza bij Es Vedra goed. Verder kun je op elk eiland wel fietsen of een scooter huren. Op die manier ontdek je het eiland op een leuke én fraaie manier.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.