Welke officiële feestdagen zijn er in Nederland? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke officiële feestdagen zijn er in Nederland?

Nederland telt meerdere officiële feestdagen, maar weet je ook welke dit zijn? In dit artikel geven we een overzicht van alle feestdagen in Nederland, en wanneer deze feestdagen precies zijn!

Officiële feestdagen in Nederland

Voor acht bijzondere gelegenheden hebben we in Nederland maar liefst 11 officiële feestdagen:

  • Nieuwjaarsdag; op deze dag vieren we het begin van het nieuwe jaar. Nieuwjaarsdag valt altijd op de eerste dag van januari, en dit jaar vond deze dag op vrijdag 1 januari plaats.
  • Goede Vrijdag; dit is de vrijdag voor Pasen. Tijdens Goede Vrijdag herdenken we de kruisiging en dood van Jezus Christus. Dit jaar vond Goede Vrijdag plaats op 2 april.
  • Pasen; tijdens Pasen viert men de herrijzenis van Jezus Christus. Pasen duurt altijd twee dagen, en valt altijd op zondag en maandag. De dagen staan ook wel bekend als “tweede paasdag”, “paaszondag” en “paasmaandag”. In 2021 was het Pasen op 4 en 5 april.
  • Koningsdag; dit is de nationale feestdag waarop de verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt gevierd. Koningsdag valt altijd op 27 april, wanneer de Koning dus jarig is. Maar, als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag op zaterdag 26 april gevierd.
  • Bevrijdingsdag; met deze dag vieren we de bevrijding van de Duitse bezetting in 1945. Daarnaast staan we ook stil bij de onschatbare waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Bevrijdingsdag valt jaarlijks op 5 mei.
  • Hemelvaartsdag; negenendertig dagen na de opstanding van Jezus Christus wordt Hemelvaartsdag gevierd. Hemelvaartsdag is onderdeel van de paascyclus, en valt op de veertigste paasdag. Dit jaar valt Hemelvaartsdag op donderdag 13 mei.
  • Pinksteren; met deze dag herdenkt men de uitstorting van de Heilige Geest. Pinksteren viert met altijd op de zevende zondag na Pasen. De eerste en tweede pinksterdag zijn in 2021 op zondag 23 mei en maandag 24 mei.
  • Kerst; met kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. De Eerste Kerstdag valt altijd op 25 december en de Tweede Kerstdag vindt plaats op 26 december. In 2021 is dat (helaas) op een zaterdag en zondag.

Bekijk ook:
Quiz: Nederland of België

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.