Dit is waarom elektrisch rijden in 2024 nog populairder zal worden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom elektrisch rijden in 2024 nog populairder zal worden

De afgelopen jaren zagen we al een enorme toename in de hoeveelheid elektrische voertuigen binnen Nederland. Goed nieuws voor het kabinet. Zij doen er immers al tijden alles aan om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Dit proberen ze door middel van fiscale voordelen, het uitbreiden van de infrastructuur en het opleggen van meerdere wetten. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat in sommige milieuzones enkel nog elektrische voertuigen zijn toegestaan. Elektrisch rijden is hierdoor enorm in de lift gekomen en dat zal voorlopig niet stoppen. 

Sterker nog: de hoop is dat uiteindelijk iedereen overstapt op een elektrisch voertuig. Dat is voorlopig nog toekomstmuziek, maar de overheid maakt hier wel al serieuze plannen voor. Zo mogen vanaf 2030 geen nieuwe CO2-vervuilende auto’s geproduceerd worden. In 2050 hoopt men dat het overgrote deel van de voertuigen in Nederland elektrisch is. 

Maar wat zorgt er nu voor dat elektrisch rijden juist nu in 2024 nóg populairder zal worden? Dat heeft verschillende redenen. 

Uitbreiding van het laadnetwerk

Dit is waarom elektrisch rijden in 2024 nog populairder zal worden 15

De beste manier om dit te verklaren is door simpelweg te begrijpen hoe groot de stappen zijn die we de afgelopen tijd al hebben gemaakt. Denk maar eens aan de uitbreiding van het laadnetwerk. Tegenwoordig is het ongelooflijk gemakkelijk om een laadpaal in de buurt te vinden. Dit was voorheen wel anders en is ook niet in elk land even vanzelfsprekend. Wat dat betreft zijn we in Nederland koploper. Wij bieden de beste voorzieningen voor elektrische voertuigen in verhouding met onze buurlanden. Dit groeiende netwerk maakt het voor een breder publiek aantrekkelijker om voor een elektrische auto te kiezen. 

Bekijk ook:
Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

Betere bewustzijn van duurzaamheid 

Consumenten zijn zich de afgelopen tijd steeds meer bewust geworden van het belang van duurzaamheid. Het is steeds meer duidelijk geworden dat ons eigen gedrag enorme schade aan het milieu heeft veroorzaakt. Inmiddels kunnen we geen kant meer op. De temperaturen stijgen ieder jaar, de ijskappen smelten en extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor. Dit baart experts zorgen en dit wordt ook overgedragen naar de consument. De gemiddelde Nederlander is duurzaamheid dan ook steeds belangrijker geworden. We proberen allemaal op verschillende manieren ons steentje bij te dragen aan het milieu. Hier past een alternatief voor de gewone brandstofauto ook bij. Het is dan ook niet vreemd dat meer mensen geïnteresseerd raken in de elektrische auto.

Bekijk ook:
De batterij van een elektrische auto opladen in slechts 6 minuten? Het kan met deze sportauto

Verbeterde voertuigen

Geen enkel product is direct perfect. De allereerste elektrische auto’s hadden dan ook nog wel de nodige mankementen. Inmiddels zijn de voertuigen steeds meer verbeterd. Hierdoor kan een betere gebruikerservaring worden aangeboden en worden de voordelen steeds groter dan de nadelen. Door de verbeterde gebruikerservaring en voertuigen die van alle gemakken zijn voorzien, wordt het voor een steeds groter publiek aantrekkelijker om daadwerkelijk de overstap te maken. 

Wist je dat elektrische auto’s ook steeds goedkoper worden? Er worden steeds meer innoverende oplossingen bedacht om het productieproces goedkoper te maken, waardoor de prijzen ook wat meer dalen. Hoewel een elektrische auto momenteel nog altijd een tikkeltje duurder is dan een traditionele auto, verschilt dit niet veel meer en verdien je dit verschil door de bijkomende voordelen vanzelf weer terug. 

152

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.