Hoe ga jij je examens oefenen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe ga jij je examens oefenen?

De centrale examens staan al bijna voor de deur. Het is nu echt tijd om alles op alles te zetten. Daarom is het essentieel dat je nu echt begint met alle juiste voorbereidingen. Wat moet je doen en hoe kun je je het best voorbereiden? Als het goed is heb je alle stof al een keer gehad. Je kunt onmogelijk alle stof nog een keer helemaal doornemen. Dat kost veels te veel tijd en is zonde. Het is nu heel slim om te kiezen voor examens oefenen. Maar je kunt ook nog meer doen.

Maak een goede planning

Misschien heb je het al gedaan maar je moet eerste starten met een planning en een goed overzicht van allen stof. Dat kan door het maken van een schema met alle stof en alle onderwerpen. Zorg dat je hiervoor een goede planning maakt. Zo voorkom je onnodige stress door de tijdsdruk om enorm veel lesstof op het laatste moment te moeten leren. Verdeel de stof over een langere periode zodat je alle tijd hebt om te oefenen en te herhalen. Zorg ook de je efficiënt aan de slag gaat. Als je klaar bent met een bepaald hoofdstuk, ga dan de bijbehorende examens oefenen. Check je fouten en bestudeer de stof dan eventueel opnieuw. Neem in je planning genoeg tijd op voor de lesstof en voor het examens oefenen. Zorg verder goed voor jezelf met voldoende slaap en ontspanning.

Bekijk ook:
Ontdek de echte realiteit achter Instagram en laat vergelijken achter je!

Examens oefenen geven meer inzicht

Met het oude examens oefenen krijgt je meer inzicht in de stof  en leer je de stof ook goed toe te passen. Als actief de lesstof gaat bestuderen dan kun je dat op een aantal manieren doen. Je kunt een samenvatting maken en daarna de belangrijkste begrippen en onderwerpen onderstrepen. Verder werkt het ook als je de lesstof aan iemand anders uitlegt. Samen studeren. Elkaar overhoren en dingen uitleggen; je doorgrondt hiermee alle stof.

Herken de rode draad
Na je planning is het tijd om ook echt alle stof te bestuderen, examens te oefenen en passende video’s te kijken. Er zijn altijd docenten die de stof en uitleg online zetten op Youtube. Dat is natuurlijk super handig als er onderdelen zijn die je nog niet helemaal begrijpt. Oude examens oefenen heeft een aantal handige voordelen. Ten eerste raak je vertrouw met de manier waarop de vragen tijdens het examen gesteld gaan worden.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Natuurlijk zijn de vragen bij ieder examen elke keer weer anders, toch zal je merken dat de manier van vragen vaak wel overeenkomt. Het is bovendien ook handig als je tijdens het examen oefenen een goede inschatting kunt maken hoeveel tijd je nodig hebt per vraag. Zo kun je je werktempo hierop aanpassen. Met examens oefenen krijgt je meer inzicht in de antwoorden die men van je verwacht. Uiteindelijk ga je een rode draad herkennen als je veel examens hebt geoefend. Wees dus goed voorbereid met een examenbundel en alle samenvattingen zodat je slechts met examens oefenen goed voorbereid bent op het uiteindelijk examen. Je heb dan een zeer goede kans van slagen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.