Dit zijn de Black Friday trends van 2021 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de Black Friday trends van 2021

Het is weer bijna Black Friday en dat betekent dat we weer mogen rekenen op geweldige aanbiedingen en aantrekkelijke kortingen. Wil je weten wat je dit jaar van Black Friday kan verwachten? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we de laatste Black Friday trends voor je op een rij!

Wat is Black Friday?

Black Friday – in het Nederlands ook wel zwarte vrijdag – is een traditie die oorspronkelijk uit Amerika komt. Het is altijd Black Friday na Thanksgiving, en op deze dag hebben de meeste Amerikanen vrij. Deze vrijdag wordt daarom ook beschouwd als het begin van het kerstseizoen, en veel Amerikanen gaan tijdens Black Friday daarom ook op pad om hun kerstaankopen te doen.

Veel Amerikaanse winkels spelen hier al jaren op in. Zij proberen klanten te verleiden met hoge kortingen en goede aanbiedingen, maar sinds een paar jaar doen ook de Nederlandse winkels hier vrolijk aan mee. Black Friday is de laatste tijd steeds populairder in ons land geworden en daarmee is het ook een beetje een Nederlandse traditie geworden.

Wanneer is het Black Friday?

Black Friday wordt elk jaar gehouden op de dag na Thanksgiving. Dit jaar vieren ze in Amerika Thankgsgiving op donderdag 25 november en daarom valt Black Friday in 2021 op vrijdag 26 november.

Bekijk ook:
Online shopping steeds populairder in Nederland

Black Friday trends 2021

Dit zijn de Black Friday Trends die we verwachten voor dit jaar:

Trend 1: veel winkels doen mee

Black Friday is relatief nieuw in Nederland, maar dat betekent niet dat weinig winkels mee doen. De laatste jaren hebben shoppers tijdens Black Friday flink hun portemonnee getrokken. Zo werden er in 2020 tijdens Black Friday een recordaantal transacties gedaan via iDEAL. Dus daarom is de verwachting dat ook dit jaar weer veel winkels hier aan mee zullen doen.

Trend 2: shoppers gaan opzoek naar de beste koopjes

Tijdens Black Friday zullen shoppers goed hun onderzoek doen in hun zoektocht naar de beste koopjes. Hierbij zoekt men naar de beste deals – bijvoorbeeld via BlackFridayDealz.nl – zodat ze geen cent te veel betalen.

Black Friday

Trend 3: shoppers zoeken naar kortingen voor dure elektronica

Shoppers zullen tijdens Black Friday ook speuren naar hoge kortingen voor dure elektronica. Hierbij zullen ze onder meer op zoek gaan naar kortingen voor televisies, laptops of telefoons. Daarnaast kan je verwachten dat veel shoppers het web naspeuren om een goedkopere iPhone 13 te vinden, aangezien deze telefoon net uit is. Andere Apple producten met korting, bijvoorbeeld Apple Airpods aanbiedingen, zullen het ook dit jaar weer goed doen.

Trend 4: shopper doen hun Sinterklaas- en kerstaankopen

In Nederland zoeken shoppers tijdens Black Friday ook naar Sinterklaas- en kerstaankopen. Op 5 december is het pakjesavond en daarmee is Black Friday natuurlijk het ideale moment om dan de cadeautjes te regelen. Voor de mensen die geen Sinterklaas, maar juist kerst vieren is Black Friday ook een prima gelegenheid om de inkopen te doen.

Black Friday trends

Trend 5: veel shoppers doen tijdens Black Friday online hun aankopen

In Nederland is de verwachting dat veel shoppers online hun aankopen doen. Het winkelen in fysieke winkels is op dit moment een stuk onaantrekkelijker geworden door de nieuwe coronamaatregelen, die zeker tijdens Black Friday zullen gelden.

Trend 6: enorm veel drukte en langere bezorgtijden

Als laatste verwachten we dat Black Friday dit jaar ongelofelijk veel drukte gaat opleveren. Veel mensen zullen tijdens Black Friday wel een of meerdere aankopen doen. Dat zal ongetwijfeld leiden tot drukte bij de post en de bezorgers, waardoor niet alles op tijd bezorgd kan worden. Houdt er dus rekening mee dat het ietsje langer kan duren!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.