De nieuwste trend: een truffelceremonie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwste trend: een truffelceremonie

De truffelceremonie is de nieuwste trend van dit moment. Bij zo’n ceremonie ga je aan de slag met psilocybine truffels. Volgens wetenschappers kunnen deze truffels je helpen om van angsten en depressie af te komen. Nu steeds meer mensen hun mentale welzijn op 1 zetten, is de stap om eens zo’n ceremonie te proberen, een stuk kleiner geworden. Wat houdt het eigenlijk in?

Wat is een truffelceremonie?

Steeds meer mensen doen het: een truffelceremonie. Dat is een retraite waarbij gebruik wordt gemaakt van psychedelica. Dat het nu een nieuwe trend wordt, komt doordat mensen op zoek gaan naar een bewuste manier van leven en hun mentale welzijn willen verbeteren. Bij een truffelceremonie neem je magic truffles en word je begeleid om het proces goed te doorlopen. Spinoza.co is een van de aanbieders die met deze truffels werkt.

Je werkt aan verschillende gedachten, interconnectiviteit met hersenregio’s en je zet je ego even opzij. Het is echt een heel bijzonder, diepgaand gevoel. Tijdens de ceremonie probeer je positieve herinneringen te herbeleven of de confrontatie aan te gaan met angsten en zorgen.

Het idee van magic truffles

Magic truffles zijn truffels die psilocybine bevatten. Dat is een natuurlijk voorkomende psychedelische verbinding. Ze maken deel uit van het ondergrondse netwerk van filamenten dat deel uitmaakt van een schimmelorganisme. Een wat moeilijk verhaal, maar de stof die erin zit zorgt ervoor dat je rustig wordt. Neem je een magic truffel, dan werkt het ongeveer een uur of vijf.

Psilocybine zorgt ervoor dat je tijdelijk even anders gaat denken. Je maakt een ‘innerlijke reis naar jezelf’. De afgelopen jaren zijn er veel goede resultaten geboekt met dit middel in de psychiatrie. Sommige psychiaters gebruiken het om mentale aandoeningen mee te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van depressieve symptomen en angst.

Begeleiding van experts

Natuurlijk is een truffelceremonie geen kwestie van: ‘Hier hebt u uw truffels, fijne dag verder’, maar krijg je echt begeleiding van experts. Een ceremonie vindt in meerdere fases plaats: de startfase, de diepste fase, de reflectiefase en het landen. In de laatste fase keer je weer terug naar je gebruikelijke bewustzijn. Dat wordt afgesloten met een veganistisch diner, waarbij je geniet van lokale, seizoensgebonden ingrediënten.

Al met al ben je zo een dag onderweg, maar dan heb je ook wel een heel bijzondere ervaring gehad. Ervaren experts houden een oogje in het zeil en zorgen ervoor dat de truffelceremonie goed verloopt. Veel mensen vragen zich af of het niet gevaarlijk is, en onder begeleiding van experts is het antwoord volmondig: ‘Nee, het is niet gevaarlijk.’ Maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan.

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

208

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.