De beste tips voor alleenstaande moeders 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor alleenstaande moeders

Als alleenstaande moeder sta je elke dag voor een uitdaging. Je bent namelijk niet alleen fulltime moeder, maar je bent waarschijnlijk ook nog de kostwinner van het gezin. Er rust dan ook een hoop druk op je schouders, maar je doet het wel voor een goed doel. De glimlach van je zoon of dochter is immers onbetaalbaar.

Met name in de afgelopen maanden gaat het leven niet over rozen. We hebben met een ongekende inflatie te maken, waarbij allerlei prijzen volledig buiten proportie zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn de gas-, energie- en brandstofprijzen. Voor een alleenstaande moeder brengt dit uiteraard nog meer uitdagingen met zich mee. Maar, onderstaande tips brengen mogelijk licht in de duisternis voor je.

Tip 1: probeer je af en toe terug te trekken

Als alleenstaande moeder ben je altijd met je kind(eren) bezig. Dit is waardevol, is eervol en is voor jou – als moeder – waarschijnlijk heel normaal. Toch is het ook belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te maken. En je even terug te trekken.

Dit kan bijvoorbeeld als je kind naar de crèche toe is. Ook kan dit als je bijvoorbeeld je ouders even op je kind(eren) op laat passen. Voor sommige moeders is dit een flinke stap, maar durf deze stap te zetten. Het is echt onwijs belangrijk dat je af en toe tijd voor jezelf hebt.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Tip 2: onthoud het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’

De kans is groot dat je als alleenstaande moeder de hand op de knip houdt. Je hebt mogelijk geen al te ruime financiële positie, waardoor je wel verplicht bent om te besparen. Dit doe je mogelijk door voornamelijk goedkope dingen te kopen. Logisch, maar onthoud altijd het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’.

Wil je bijvoorbeeld nieuw speelgoed voor je kind aanschaffen? Als je nieuw speelgoed uit gaat kiezen, merk je al direct op dat de prijsverschillen enorm zijn. Je kunt voor het beste speelgoed van een A-merk kiezen, waarvoor je dieper in de buidel moet tasten. Het is daarom voor veel moeders logischer om toch voor goedkoop speelgoed te kiezen.

Doe dat laatste bij voorkeur zo min mogelijk. Dat het duurdere speelgoed iets duurder is, heeft vaak met de kwaliteit te maken. Dit speelgoed gaat langer mee en biedt daardoor méér plezier aan je kind. Alleen al om die reden is het belangrijk om in het beste speelgoed te investeren. Uiteraard moet je dit wel doen binnen de mogelijkheden die je hebt.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Tip 3: houd je leven zo simpel mogelijk

Veel mensen hebben de neiging om het leven lastig te maken. Dit doen ze veelal onbewust, bijvoorbeeld omdat ze zich ergens zorgen om maken. Als alleenstaande moeder kun je het beste je leven zo simpel mogelijk houden. Plan je week bijvoorbeeld niet helemaal vol met allerlei activiteiten, maar richt je pijlen op je kinderen en op jezelf.

Bovendien is het advies om niet al te veel op je hals te nemen. Denk bijvoorbeeld goed na of je wel voorzitter van een of andere club of stichting wilt zijn. En denk ook goed na of je wel leider of trainer van het sportteam van je kind wilt zijn.

Dit zijn leuke dingen om te doen, maar het zijn wel dingen die om veel energie vragen. En als alleenstaande moeder heb je veelal in ieder geval géén overschot aan energie.

In het verlengde hiervan is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Probeer zo vroeg mogelijk naar bed te gaan, goed je rust te pakken en regelmatig te bewegen.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.