Makkelijk een creditcard aanvragen? Met deze 5 tips kies je de juiste creditcard
Saved Read later
Deel dit bericht

Creditcard aanvragen? Met deze 5 tips doe je de beste deal

Een creditcard aanvragen klinkt als een eenvoudig klusje. Toch zijn er veel verschillen tussen creditcards. Een verkeerde creditcard aanvragen kan bovendien erg duur zijn. Daarom geven we je in dit artikel 5 tips om een passende creditcard aan te vragen.

Tip 1: een creditcard aanvragen met krediet of prepaid creditcard?

Inmiddels heb je in veel gevallen een creditcard nodig. Online shoppen, een hotelreservering of een auto huren, allemaal situaties waarbij men om een creditcard kan vragen. Veel mensen vinden dit ongemakkelijk, want zij associëren een creditcard met het hebben van een schuld. Dit hoeft echter al lang niet meer. Met een prepaid creditcard kun je vooraf geld storten op de creditcard. Vervolgens kun je de creditcard gebruiken tot het bedrag dat je vooraf gestort hebt. Zo kun je dus eenvoudig genieten van creditcards zonder schulden, rente of afbetalingen.

Doordat prepaid creditcards minder zekerheid bieden dan reguliere creditcards kan het voorkomen dat een prepaid card niet geaccepteerd wordt, maar die kans wordt steeds kleiner omdat steeds meer mensen voor een prepaid card kiezen. Als je zeker wilt weten dat je geen risico op afwijzing loopt kun je natuurlijk ook een prepaid card aanvragen met een reguliere card als noodoplossing. Wil jij direct één of meerdere creditcards aanvragen?

Tip 2. Een creditcard aanvragen bij jouw bank of niet?

Als je een reguliere kaart met krediet wilt kun je bij veel banken kiezen om naast jouw gewone bankpas en -rekening ook een creditcard aan te vragen. Dit lijkt verleidelijk, maar kan in de praktijk op nadelen stuiten.

Zo bieden gespecialiseerde aanbieders vaak meer extra's en service die de bank niet kan bieden. Bovendien kan de bank bij andere financiële beslissingen (bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek of lening) direct jouw betaalgedrag met de kredietkaart zien. Tot slot betekent het veranderen van bank dan ook direct dat je ergens anders een creditcard moet aanvragen.

Tip 3: Bij welke aanbieder ga je een creditcard aanvragen?

Er zijn drie partijen die deze markt domineren. Deze zijn Visacard, Mastercard en American Express. Daarnaast zien we in Nederland nog vaak het Maestro logo. Dit is een onderdeel van Mastercard, maar gaat verdwijnen omdat de Maestrocard minder geschikt is voor online aankopen en ook door veel buitenlandse aanbieders niet geaccepteerd wordt. Vanuit Europa zijn Visacard en Mastercard het meest bekend en geschikt als cardprovider.

Tip 4: hoe bepaal je de juiste bestedingslimiet voor jouw betaalkaart?

Een creditcard aanvragen begint vaak met het overleggen van gegevens. Daarbij kijken aanbieders van creditcards vooral naar de hoogte van jouw inkomen, jouw betaalgedrag en de doelgroep waar je toe behoort. Als je een zakelijke creditcard aanvraagt kijken aanbieders vaak ook naar de omzet van jouw bedrijf.

Het startpunt van het bepalen van de juiste bestedingslimiet voor jouw creditcard is jouw inkomen. Als standaard eis hanteren aanbieders een minimum inkomen van EUR 1.150,- per maand. Als je aan die eis voldoet kun je meestal eenvoudig een creditcard met het standaardkrediet van EUR 2.500,- aanvragen. Dit is niet voor niets de meest gangbare hoogte van een creditcard-krediet. Deze limiet kan verhoogd worden als je goed betaalgedrag vertoont.

Bij het verhogen van de limiet moet je er wel rekening mee houden dat men de limiet registreert bij het BKR en dat de rente vaak over het openstaande bedrag berekent wordt. Als je de limiet van jouw creditcard gebruikt moet je dus per saldo meer betalen per maand.

Tip 5: Zo kies je makkelijk uit alle varianten creditcards

Een creditcard aanvragen is dus niet zo eenvoudig. Daar komt nog bij dat creditcardmaatschappijen door hun onderverdeling in doelgroepen allerlei extra's bieden. Door een kaart te kiezen met extra's die je ook echt gaat gebruiken kan je op kosten besparen. Zo bieden aanbieders bijvoorbeeld soms een reisverzekering (waarvoor je dan elders geen kosten hoeft te maken). Daarnaast hanteert iedere aanbieder natuurlijk zijn eigen rente en voorwaarden. Daarmee ligt een puzzel op de loer, maar dat hoeft niet. Wil jij makkelijk een creditcard aanvragen? Gebruik dan de creditcard vergelijking van Topcreditcards.nl en maak direct de juiste keuze.

Bekijk ook:
Het einde van de pinpas

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.