kunststof beugel
Saved Read later
Deel dit bericht

Kom ik in aanmerking voor een kunststof beugel?

Heb je vroeger een beugel gehad? Dan ben je vast en zeker vaak bij de orthodontist geweest. Toen de beugel eruit mocht, had je ongetwijfeld een prachtig gebit. Helaas kunnen tanden door de jaren heen opnieuw scheef gaan staan. Is dit bij jou ook gebeurd, maar zit je er niet op te wachten om weer naar de orthodontist te gaan? Dan is een kunststof beugel misschien iets voor jou. In deze tekst vertellen wij je of je hiervoor in aanmerking komt.

Staat van het gebit
Een kunststof beugel behoort alleen tot de mogelijkheden als jouw gebit en tandvlees gezond zijn. Zit er een gaatje in één van jouw tanden of kiezen? Of is jouw tandvlees ontstoken? Dan moet dit eerst worden behandeld als je voor een aligner behandeling wilt kiezen. Dit geldt overigens ook als er tandsteen aanwezig is of er sprake is van een andere gebitsaandoening. Heb je een slechte adem? Dan moet je eerst medisch onderzoek laten doen. Slechte adem kan namelijk wijzen op een aandoening aan het gebit.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Leeftijd
Wie denkt dat er alleen gekeken wordt naar de staat van het gebit om te bepalen of je in aanmerking komt voor een kunststof beugel, heeft het mis. De leeftijd speelt namelijk ook een belangrijke rol. Zo is de behandeling van DR SMILE bijvoorbeeld specifiek gericht op volwassenen vanaf 18 jaar. Vandaar dat kinderen en tieners niet in aanmerking komen voor een kunststof beugel.

Missende tand of kies
Mis je één of meerdere tanden en/of kiezen? Dan kan het zijn dat je niet in aanmerking komt voor een kunststof beugel. Om dit te bepalen moet er eerst een scan gemaakt worden. Deze scan wordt vervolgens aandachtig bekeken om te kijken of een aligner behandeling tot de mogelijkheden behoort. Als je de lege ruimte tussen tanden en/of kiezen op hebt laten vullen met een brug, kom je in ieder geval niet in aanmerking voor aligners. Een brug maakt het namelijk een stuk moeilijker om tanden te verplaatsen, waardoor dit eigenlijk altijd wordt afgeraden.

Bekijk ook:
7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Bepaal of je in aanmerking komt voor een kunststof beugel
Als je benieuwd bent of je in aanmerking komt voor een kunststof beugel, kun jij je tot het internet richten. Op drsmile.nl achterhaal je binnen 30 seconden of je in aanmerking komt voor een behandeling. Je krijgt hier een aantal vragen voorgeschoteld. Klik simpelweg het antwoord aan dat (het meest) op jou van toepassing is. Wanneer je alle vragen doorlopen hebt, moet je in ieder geval jouw e-mailadres invullen. Via deze weg word je op de hoogte gehouden van de voortgang van het proces en ontvang je eventueel aanvullende informatie.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.