5 voordelen van cannabis
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Cannabis als medicijn? Volgens vele zijn dit 5 medicinale voordelen van cannabis

Het is bekend dat de uitwerking van cannabis op medicinaal gebied een positieve invloed op ons lichaam kan hebben. CBD-olie wordt al overal verkocht, en onderzoeken hebben uitgewezen dat het roken van cannabis (zonder tabak) veel gezondheidsvoordelen heeft. Er zijn talloze boeken en wetenschappelijke onderbouwingen geschreven over de heilzame werking van deze plant, wij hebben 5 medicinale voordelen van cannabis op een rijtje gezet.

Cannabis vermindert chronische pijnklachten

Veel mensen met chronische pijnklachten, zoals reuma, artiritis en ms, zweren bij het gebruik van wiet of wietolie. Er is inmiddels genoeg wetenschappelijk bewijs geleverd dat cannabis pijnklachten vermindert of verlicht. Medicinale wiet wordt ook al voorgeschreven door artsen, want het kan geen toeval zijn dat zoveel mensen dezelfde pijnverlichting ervaren.

Het verbetert de eetlust

Recreatieve gebruikers van marihuana zullen het vast en zeker herkennen: een grote eetlust na het roken van een joint. In medicinaal opzicht kan het helpen bij mensen die een verminderde eetlust hebben door pijn, medicijnen, en/of overgeven door ziekte. Mensen die ziek zijn hebben juist voedingsstoffen nodig, en het gebruik van cannabis kan helpen om de eetlust te stimuleren.

Marihuana helpt tegen slapeloosheid

Marihuana (of wiet, cannabis) kan helpen tegen slapeloosheid. In lage doseringen kan het slaapverwekkend zijn, waardoor mensen dus sneller in slaap vallen. Het is echter wel zo, dat bij een grote hoeveelheid het slaapritme juist verstoord kan raken. Neem dus een kleine hoeveelheid als je moeilijk in slaap kunt komen.

Het helpt tegen angstgevoelens

Ook in dit geval is het belangrijk dat de dosis laag wordt gehouden, anders wekt het juist angstgevoelens op. Angst is een vorm van stress, en cannabis werkt stressverlagend. Personen die last hebben van angstaanvallen kunnen baat hebben bij het gebruik van marihuana als ze een dergelijke aanval hebben. Artsen schrijven het regelmatig voor als rustgever.

Wiet tegen verslaving aan opiaten

Mensen die stress of angst ervaren zullen vaker grijpen naar rustgevers, zoals Oxazepam of Diazepam. Bij langdurig gebruik zijn deze medicijnen zwaar verslavend, dus is het af en toe beter om het natuurlijke medicinale cannabis tot je te nemen. Let op! cannabis gebruiken met tabak kan juist weer heel verslavend werken, dus gebruik een vaper of iets dergelijks.

Bekijk ook:
Welke symptomen zijn typisch bij een drugsverslaving?

Aanvullend

Poll Gebruik jij weleens cannabis?

Nooit23.1%
Dagelijks30.8%
wekelijks30.8%
Dat moet ik aan mijn geit vragen15.4%
📊 Bekijk resultaten
2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.