Zelf fruit telen neemt toe in populariteit

0 Shares

Fruitbomen kan je tegenwoordig op steeds meer plaatsen kopen en Bomendael is daar één van. . Dat is niet zo vreemd want het wordt met het jaar populairder om zelf fruit te telen. Vers fruit uit eigen tuin smaakt beter dan het fruit uit koelhuizen zoals de opslagplekken waar het fruit bij de supermarkt vandaan komt. Wie een stuk tuin over heeft kan één of meerdere fruit bomen neerzetten. Je geniet het hele jaar door van de groei en bloei van de boom en je ziet je eigen fruit rijpen.

Gezondheid door vers fruit
Fruit wat je in de supermarkt koopt is vrijwel altijd bespoten. Wanneer je de keuze maakt voor biologisch fruit wat onbespoten is ben je al snel veel meer kwijt en de keuze is beperkter. Vers fruit uit eigen tuin is dan ook niet alleen lekkerder, het is ook nog eens gezonder doordat het niet bespoten is. Fruit wat je in eigen tuin teelt heeft dan ook een belangrijke meerwaarde. Daarnaast zal je niet met overrijp fruit zitten omdat je het pas uit de boom plukt wanneer je het nodig hebt.

Weet welke fruitsoort je kiest
Bij een fruitboom denken de meeste mensen gelijk aan een appelboom, zonder zich te beseffen dat er zoveel meer te kiezen valt. Een perenboom is ook een graag geziene gast in de tuin en wie liever wat anders van zijn of haar boom plukt kiest voor een notenboom. Notenbomen zijn heel gewenst bij mensen die in de zomer vaak last hebben van vliegen en muggen. Dit ongedierte wordt namelijk tegen gehouden wanneer je een notenboom in je tuin plant. In de landbouw is dit al heel bekend maar bij tuinen is het nog een minder bekend gegeven. Daarnaast moet je kijken of je een bekende of een minder bekende fruitsoort of notensoort kiest.

De bestuiving van bomen
Fruitbomen groeien zo dat ze bestoven moeten worden om vrucht te dragen. Dat is uiteraard heel goed geregeld door de natuur maar niet iedereen zit even hard te wachten op bijen in de tuin. Zeker wanneer er ook kinderen spelen onder de fruitbomen kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Wie deze situatie wil voorkomen kiest dan ook voor zelf bestuivende fruitbomen. Daarbij mag je denken aan de elstar boom of de mispel boom. Deze laatste vrucht is wat minder bekend maar wie deze ooit heeft geproefd is het er over eens dat het een boom is die niet mag ontbreken in je tuin. Zelf bestuivende notenbomen zijn er ook en ook deze koop je bij de fruitbomen speciaalzaak.

Een fruitboom aanplanten
Ga je een of meerdere fruitbomen kopen dan zullen deze aangeplant moeten worden in je tuin. Dit is een klus die je door een hovenier kunt laten uitvoeren maar wanneer je daar geen gebruik van maakt is er bij speciaalzaken ook een aanplantservice. Daarbij wordt de boom in jouw tuin geplant op de plek die jou het beste lijkt.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.