kaal

Onderzoek wijst uit: wie hard werkt zal kaal worden

0 Shares

Als je trots op jouw weelderige haardos bent dan is het verstandig om het iets rustiger aan te doen op je werk. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die hard werken sneller kaal zullen worden. Vooral mannen zijn de lul. Kaal worden is ook genetisch bepaald, maar hard werken kan ook kaalheid veroorzaken.

Werken en kaal worden

Er is onderzoek gedaan naar het verband tussen kaalheid en werken. Als we dit onderzoek mogen geloven kunnen mensen met aanleg voor kaalheid beter een paar uurtjes minder werken per dag. Het onderzoek is gedaan onder 13.000 mannen die 52 uur en 38 uur per week werkten. En wat bleek? Bij de groep mannen die 52 uur per week werkten werd bij allen vroege kaalheid geconstateerd.

Als je dus je ‘coupe á la Wilders’ wilt behouden dan zul je eigenlijk na vier uur werk je boormachine of laptop op moeten ruimen, en de rest van de dag doorbrengen in relax-modus. Voor de meeste mannen is het namelijk een regelrechte nachtmerrie om vroeg kaal te worden. De reden dat kaalheid wordt veroorzaakt heeft vooral met stress te maken. Mensen die hoge werkdruk ervaren hebben meer te maken met stress.

Bekijk ook:
Opvullen van rimpels, wallen en lippen wint snel aan populariteit

kaal stress

Stress is de grote boosdoener

Volgens dit onderzoek zijn mannen niet zo goed tegen stress bestand, de gezegde dat ze het sterke geslacht zijn gaat dus niet op in dit geval. Het zijn mannen die vaker gebukt gaan onder werkgerelateerde stress, en daar lichamelijke klachten van ondervinden. Dat wil niet zeggen dat vrouwen fluitend door een werkweek van 52 uur gaan, ook zij ervaren stress, alleen uit dit zich minder vaak in lichamelijke klachten.

Als je stress ervaart dan heb je een verhoogd cortisolgehalte. Dit hormoon zorgt voor beschadiging van de haarzakjes, wat dus uiteindelijk een terugtrekkende haarlijn, een dunnere bos haar, en kaalheid kan veroorzaken. Deze beschadigingen zijn onherstelbaar, en dus blijvend. Hard werken loont echter wel, misschien kun je van die vette opslag een mooie pruik kopen.

kaal werk

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

191
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.