Waarom is vegan proteïne poeder de beste eiwitshake? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is vegan proteïne poeder de beste eiwitshake?

Met een toegenomen bewustzijn van de opwarming van de aarde en dierenwelzijn zoeken steeds meer mensen naar veganistische proteine poeders. In dit artikel leggen we uit waarom vegan proteine poeder niet alleen de meest diervriendelijke optie is, maar ook de betere keuze voor je gezondheid is als je de beste eiwitshake zoekt.

Plantaardig proteïne poeders: voor iedereen geschikt

Het mooie van een plantaardig proteïne poeder is dat het geschikt is voor de meeste lichaamstypen: iedereen kan het gebruiken en goed verdragen, en dat is met eiwitshakes op basis van koemelkeiwit wel anders. Zo is van dierlijk wei-eiwit bekend dat het bij sommige mensen spijsverteringsproblemen veroorzaakt, met bepaalde allergieën tot gevolg.

Er zijn een aantal vormen van plantaardige proteine poeders, waarvan de populairste erwten-eiwit, soja-eiwit, kokos-eiwit en meer zijn. Erwten eiwitpoeder, zoals het best geteste merk Herbolist, is ook direct één van de meest geconcentreerde eiwitshakes. Over het algemeen bevat erwteneiwit 25 gram eiwit per portie van 30 gram. Terwijl dierlijke eiwitproducten, zoals wei, slechts 23 gram per portie bevatten. Het is misschien geen enorm verschil, maar er is ook een groot aantal andere gezondheidsvoordelen verbonden aan plantaardig eiwitpoeder.

Vegan eiwitshakes wordt makker opgenomen

Vegan eiwitshakes zijn veel gemakkelijker af te breken, te verwerken en door het lichaam op te nemen dan wei-eiwitpoeder. Dit geldt vooral voor gekiemd plantaardig eiwit. Gekiemde veganistische eiwitpoeders zijn namelijk biologisch beter beschikbaar. Dit betekent dat je lichaam het kan afbreken en beter kan gebruiken voor celgroei en om spierweefsel te herstellen. Dit is geweldig nieuws als je last hebt van voedselintoleranties, een opgeblazen gevoel of van een trage stofwisseling.

Erwten-eiwitpoeders zijn een geweldige bron van ijzer

Rood vlees zal altijd een geweldige bron van ijzer zijn, maar erwten-eiwitpoeder is net zo effectief, zo niet effectiever. Eén portie erwten-eiwitpoeder bevat 35% van je dagelijkse behoefte aan ijzer. Ter vergelijking: dezelfde portie dierlijke eiwitten bevat 0% van je dagelijkse behoefte aan ijzer. Dit betekent dat je meer rood vlees moet eten om aan dezelfde ijzerinname te voldoen. Daarnaast krijg je ook extra eiwit binnen, samen met ijzer als je erwten-eiwitpoeder gebruikt. Erwteneiwit kan gemakkelijk in je dieet worden opgenomen als eiwitpoeder — net als elk ander wei, dierlijk eiwitpoeder.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Plantaardig eiwitpoeder is een bron van gezonde vetten

Veel vormen van veganistisch eiwitpoeder verdubbelen als bron van andere essentiële micronutriënten. Een daarvan zijn gezonde vetten die essentieel zijn in de voeding voor de opname van belangrijke vitamines en vele andere functies. Een veganistisch eiwitpoeder dat gemaakt is van kokosproteïne of kokosnoot bevat, biedt bij elke portie een dosis gezonde vetten. De gezonde verzadigde vetten in veganistisch eiwitpoeder kunnen ook helpen om je eetlust en gewicht te reguleren, je hormoonspiegels, suikerspiegel en spijsvertering onder controle te houden.

Plantaardig eiwitshakes zijn makkelijker vol te houden

De meeste plantaardige eiwitshakes zitten boordevol vezels. Een van de grootste voordelen van vezels is dat ze het aangeboren vermogen hebben om je langer vol te houden. Plantaardige eiwitten bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels en dit helpt ook bij een gezonde spijsvertering. Veel veganistische eiwitpoeders kunnen vanwege hun verzadigende aard gebruikt worden als maaltijdvervanger. Dit is geweldig nieuws voor mensen die een beetje gewicht willen verliezen, terwijl ze niet toegeven aan hunkeringen door een lage suikerspiegel.

Vegan eiwit poeder houdt je darmen gezond

Veganistische eiwit poeders zijn geweldig om je lichaam van binnenuit te reguleren. Vegan poeders hebben een uniek darmprofiel dat minder ziekteverwekkende organismen en irriterende stoffen voor de darmen bevat in vergelijking met whey protein supplementen. Dit helpt darmontstekingen op afstand te houden en tegelijkertijd een gezond darmmicrobioom te creëren. Een slechte darmgezondheid kan leiden tot een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder onevenwichtige hormonen, vermoeidheid, angst en zelfs depressie.

Plantaardig eiwitpoeder kan je metabolisme stimuleren

Een ander (groot) voordeel van plantaardig eiwitpoeder is hoe het samenwerkt met je metabolisme. Plantaardig eiwit doet er langer over om te verteren dan gewone koolhydraten, vetten en andere dierlijke producten. Of je nu op zoek bent naar behoud of verlies van gewicht, eiwit is essentieel om niet alleen je stofwisseling op gang te brengen, maar ook te stabiliseren. Door het hoge vezelgehalte in plantaardige eiwitpoeders doet je lichaam er langer over om het te verteren. Hoe meer je lichaam werkt aan het metaboliseren van plantaardig eiwit, hoe beter je lichaam wordt in het metaboliseren van je voedsel en het verbranden van vet.

Vegan proteïne poeder biedt een boost aan vitaminen en mineralen

Het is geen geheim dat vegan diëten boordevol essentiële vitaminen en mineralen zitten. Hetzelfde geldt voor het consumeren van vegan proteïne poeder. Niet alleen hebben deze poeders het eiwit dat je zoekt, maar je krijgt ook een broodnodige dosis vitaminen en mineralen bij elke portie. Erwteneiwit, soja-eiwit en andere plantaardige eiwitpoeders bieden antioxidanten en vitaminen die gewoon niet te vinden zijn in wei-eiwitpoeders. Kortom, plantaardig eiwitpoeder biedt een snelle manier om je dagelijkse behoefte aan groenten en eiwitten in één schep binnen te krijgen! Deze essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten versterken ook je immuunsysteem en versterken je gezondheid.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Plantaardige eiwitpoeders hebben alkaliserende kwaliteiten

Plantaardige eiwitpoeders bieden uitstekende alkaliserende kwaliteiten voor het lichaam, waarmee we bedoelen dat de natuurlijke pH-waarde van het lichaam in toom kan worden gehouden. Dierlijk voedsel en zelfs proteïnepoeders hebben de neiging dit pH-niveau uit balans te brengen door hun zeer zure aard. Om dit onevenwicht te beheersen begint het lichaam essentiële mineralen uit onze botten te halen om te proberen de pH-waarde te reguleren.

“Plantaardige proteine beteugelt het hunkeren naar calorieën.”

Plantaardig eiwitpoeder en andere voedingsmiddelen zijn een geweldige manier om onregelmatigheden in de pH te bestrijden en onze alkaliteit in toom te houden. Door bladgroenten, spinazie of tarwegras, samen met plantaardig eiwitpoeder toe te voegen aan een smoothie, heb je een prachtig uitgebalanceerde maaltijdvervanger of snack.

Vegan proteine biedt meer caloriecontrole

Vanwege het feit dat plantaardige proteine helpt om je langer vol te houden, reguleert dit de stofwisseling en beteugelt het hunkeren naar calorieën. Het is ook een geweldige manier om het aantal calorieën dat je op een dag binnenkrijgt onder controle te houden als je je macro's wilt bijhouden voor gewichtsverlies, spieropbouw of sportprestaties.

Plantaardige proteine poeders bevatten van nature minder calorieën door zijn plantaardige aard. De waarheid is dat je de dubbele hoeveelheid groenten kunt eten tegenover dierlijke producten en het zal de helft van het aantal calorieën zijn. Dit betekent dat je met een vegan eiwitshake gemakkelijk je calorieverbruik op een dag kunt bijhouden.

Verminder je consumptie van schadelijke bacteriën

Als je dierlijke eiwitten van welke soort dan ook consumeert, is er een kans dat je ook schadelijke bacteriën en dierlijke hormonen consumeert. Tenzij je kiest voor biologisch vlees, zuivelproducten of wei-isolaat eiwitpoeders. Maar zo niet, dan zal je lichaam deze toegevoegde antibiotica en hormonen opnemen, net als sommige stammen van schadelijke bacteriën. Slechts één van deze veel voorkomende stammen is salmonella. Door je consumptie van dierlijke eiwitten te beperken en plantaardig eiwitpoeder in je dieet op te nemen, kun je het risico van het eten van iets onnatuurlijks of schadelijks voor je systeem uitsluiten. Alles bij elkaar zorgt dit voor een gelukkiger en gezonder darmmicrobioom.

Herbolist vegan proteïne als beste getest

Als je iemand bent die worstelt met je spijsvertering of gewoon het beste vegan proteine poeder zoekt, dan ben je hier op de juiste plek! Herbolist heeft namelijk een 100% plantaardige proteine dat bovendien door het testpanel van Holistik.nl als beste is getest.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.