Wat is linkbuilding? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is linkbuilding?

Heb jij een eigen website en wil je weten wat linkbuilding is? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we uit wat linkbuilding precies is. Daarnaast worden de voordelen van linkbuilding uitgelegd en geven we ook tips hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan! 

Het succes van een website is afhankelijk van meerdere factoren, maar de vindbaarheid in de zoekmachines – zoals Google – speelt daar zeker een belangrijke rol bij. Of je website veel verkeer binnenhaalt via een zoekmachine wordt ook weer bepaald door meerdere variabelen. Zo moet de website zelf goed in orde zijn, daarnaast is een goede SEO strategie niet onbelangrijk en ook SEA kan voor veel verkeer zorgen. Ook linkbuilding is zeer belangrijk voor een goede positie in de zoekmachines, maar wat is dit eigenlijk?

Wat is linkbuilding?

De term linkbuilding zegt het al een beetje, maar hierbij is het de bedoeling dat andere externe websites een link naar jouw website plaatsen. Dat is niet onbelangrijk, want Google – en andere zoekmachines – hechten hier veel waarde aan. Als er op veel andere websites links naar jouw website staan, dan wordt jouw website beter beoordeeld. En dat levert weer een betere positie in de zoekresultaten op. Een betere positie resulteert vaak weer in meer bezoekers, en met meer bezoekers kan je weer een hogere omzet maken!

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

Hoe ga je aan de slag met linkbuilding?

Linkbuilding speelt dus een belangrijke rol bij de positie van websites in zoekmachines. Voor elke website is het dus aan te raden om hiermee aan de slag te gaan, maar hoe ga je nou met linkbuilding aan de slag?

Tip 1: Schakel een professional in

Eerlijk is eerlijk, linkbuilding is niet iets wat je zo maar even doet. Tenminste, als je het goed wilt doen. Heb je hier zelf geen tijd voor en beschik je ook niet over de juiste kennis en vaardigheden? Dan is het wellicht een beter idee om een specialist in te schakelen. Zo kan je bijvoorbeeld linkbuilding uitbesteden bij LEQUAL, en dan wordt alles voor je gedaan.

Tip 2: Zelf backlinks maken

Het maken van backlinks hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld zelf op een simpele manier naar je website linken door gebruik te maken van sociale media of een blog. Zoekmachines schatten de waarde van deze links echter niet heel hoog in. Al is iets beter dan niets!

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Tip 3: Backlinks regelen bij andere websites

Je kan ook actief aan andere websites vragen of ze een link naar jouw website willen plaatsen. Dat klinkt heel makkelijk, maar in de praktijk is het wat moeilijker. Veel websites doen dit namelijk niet zo maar, en zullen hier regelmatig iets voor terug willen hebben.

Tip 4: Bijzondere content creëren waarmee je backlinks krijgt

Je kan ook indirect opzoek gaan naar backlinks naar je website. Dat kan je doen door bijzondere en nieuwswaardige content te posten op je website. Denk bijvoorbeeld aan de resultaten van een interessant onderzoek of een mooie infographic. Andere websites kunnen dit weer posten op hun website, en dan jouw website vernoemen als bronvermelding. Zo wordt bijvoorbeeld de website van Maurice de Hond vaak genoemd als hij weer een peiling heeft gedaan.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.