Dit zijn de drie populairste bedrijfsvideo van dit moment 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de drie populairste bedrijfsvideo van dit moment

Wil je een productvideo laten maken? Hou er dan rekening mee dat bepaalde type video’s een stuk beter scoren dan andere video’s. De video’s die het vandaag de dag online super goed doen zijn: ‘How-to’ video’s (uitleg over dienst of product), ‘Testimonial’ video’s (waarin een klant het zakelijk contact met de aanbieder bespreekt) en de zogenaamde ‘Storytelling’ video’s, waarin onder meer te zien is hoe iets gemaakt is aan de hand van een blik achter de schermen.

Waarom een how-to video?

Sommige producten zitten nu eenmaal complexer in elkaar dan anderen. Een theepot is een theepot, hoe dat werkt, mag iedereen duidelijk zijn. Maar stel dat je een geavanceerd stuk technologie op de markt zet, of een revolutionair nieuw product, dan kan een handleiding erg handig zijn.

Waarom een testimonial video?

Consumenten zijn sceptisch, dat is hun goed recht. Het ideale middel om (een deel van) die scepsis weg te nemen, is door een huidige klant aan het woord te laten. Consumenten zijn veel eerder geneigd andere consumenten op hun woord te geloven dan de aanbieder van het product.

Waarom een storytelling video?

Mensen zijn gek op verhalen en persoonlijke benaderingen. Aan de hand van een storytelling video geef je jezelf als bedrijf of organisatie een ‘gezicht’. Dat vergroot de betrouwbaarheid en de goodwill.

Vergelijk kosten goed

De kosten van een video lopen nogal uiteen. Vaak is het op locatie hebben/houden van een cameraman de grootste kostenpost. Je kunt ervoor kiezen een cameraman relatief kort op locatie te houden, maar hou er rekening mee dat deze voor de eerste paar uur meestal het meeste rekent. Dat heeft een reden: een werkdag heeft maar een beperkt aantal uur en vaak is het om technische en logistieke redenen niet mogelijk meerdere kleine klussen op één dag te doen.

Meerdere korte video’s filmen

Als je een cameraman of -ploeg een hele werkdag inhuurt, kan je gelijk meerdere (kortere) video’s achter elkaar laten schieten. Als dit op dezelfde locatie gebeurt, is de hoeveelheid tijd die verloren gaat aan het op- en instellen van materiaal beperkt. Een zeer effectieve methode.

Dit zijn de drie populairste bedrijfsvideo van dit moment 16

Tips voor het maken van fantastische bedrijfsvideo’s

Videomarketing is een wondermiddel voor ondernemers: het is aantoonbaar effectief. Je bent een stuk zichtbaarder en vindbaarder online, vergroot eenvoudig je naamsbekendheid en zult je verkopen zien toenemen. Als je niet precies weet hoe je een video kunt maken, of waarover je de video kunt maken, kun je je laten inspireren door de suggesties voor meer populaire bedrijfsvideo’s. Strategisch ingezette video’s zijn een groot pluspunt op elke website.

Marktconforme prijzen

Diensten die door cameramensen, cameraploegen en -bedrijven worden geregeld dienen marktconform te zijn. Maar hou ook rekening met de prijs-kwaliteitverhouding. Niet alle vakmensen leveren dezelfde kwaliteit: dat heeft onder meer te maken met jaren ervaring in het vak, met het materiaal dat gehanteerd wordt en het aantal mensen dat samenwerkt aan een opdracht. De ene bedrijfsfilm is de andere niet. ‘Goedkoop is duurkoop’ waarschuwt Niels de Groot, cameraprofessional bij Pro Motion Film. Een video van lagere kwaliteit heeft vaak niet het gewenste effect, terwijl een duurdere film zijn geld dubbel en dwars terug kan verdienen.

Maak kennis met Pro Motion Film from Pro Motion Film on Vimeo.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.