Tips tegen hooikoorts 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips tegen hooikoorts

Wist je dat naar schatting meer dan één miljoen Nederlanders last heeft van hooikoorts. Veel mensen krijgen tijdens het hooikoortsseizoen onder meer jeukende ogen, een lopende neus, veel niesbuien en een prikkel in de keel. Kortom, het is geen pretje om hooikoorts te hebben. Maar, gelukkig kan je wel iets tegen de klachten doen. In dit artikel geven we 10 tips tegen hooikoorts! Zo kan je ook met hooikoorts nog genieten van de zomer!

Tips tegen hooikoorts

Volg deze 10 tips tegen hooikoorts:

1. Hooikoortsmedicijnen

Het eerste wat je simpelweg tegen hooikoorts kan doen is de juiste medicijnen vinden. Tegenwoordig kan je op verschillende manieren hooikoortsklachten bestrijden, maar hooikoortspillen, speciale neusspray en oogdruppels zijn vaak de meest gebruikte oplossingen hiervoor. Enig nadeel is dat sommige medicijnen met bijwerkingen gepaard zijn en die zijn soms niet al te prettig. Zo hoor je vaak dat men redelijk suf kan worden na het gebruik van deze middelen. Let hier dus een beetje op!

2. Begin op tijd met je hooikoortsmedicijnen

Maak je gebruik van hooikoortsmedicijnen? Dan kan je er maar beter op tijd mee beginnen. Veel mensen beginnen hier vaak pas mee wanneer ze klachten krijgen, maar dat is eigenlijk iets te laat. Je kan beter beginnen net voordat de pollen vrijkomen, en dus vaak ook net voordat je klachten krijgt.

Tips tegen hooikoorts

Bekijk ook:
10 redenen waarom seks gezond is

3. Luchtverfrisser

Binnen kan je hooikoorts tegengaan door de lucht schoon te houden. Tegenwoordig kan dat vrij eenvoudig door een luchtverfrisser in huis te halen, die de lucht zuivert. Zo vliegen er minder irriterende deeltjes door de lucht, en dat vermindert weer de klachten binnen!

4. Vaseline bij de neus

Smeer een beetje vaseline rondom de neusgaten en ogen. Het middeltje zorgt ervoor dat een deel van het stuifmeel blijft plakken en zo komt het dus niet bij je neus of ogen. Scheelt ook weer een beetje tegen de hooikoorts!

Hooikoorts

5. Draag buiten een zonnebril

Oogklachten door hooikoorts kan je enigszins proberen te voorkomen met een bril of zonnebril. Dit biedt ook weer een extra beschermlaag voor je ogen, al is dit geen supermiddel. Toch helpen alle kleine beetjes.

6. Eet lokale honing

Een andere tip tegen hooikoorts is het eten van lokale honing. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die elke dag een klein beetje lokale honing aten, minder last hadden van hooikoorts. Dat komt waarschijnlijk doordat honing ook kleine hoeveelheden van pollen bevat en als je dit elke dag eet, bouwt je lichaam vanzelf een resistentie op. Het is hierbij wel belangrijk dat je lokale honing eet!

Honing tegen hooikoorts

7. Andere nuttige voeding

Niet alleen lokale honing schijnt te helpen tegen hooikoorts, ook andere voedingsmiddelen kunnen hier een steentje aan bijdragen. Zo zou onder meer het eten van ananas, tonijn, wortel, uien, knoflook, basilicum, kurkuma, zuurkool, gember en tijm helpen tegen hooikoorts.

8. Niet wrijven

Jeuken je ogen? Ga dan niet wrijven! Dit maakt het vaak alleen maar erger, omdat je zo de pollen alleen maar verder verspreidt. Je kan beter een nat washandje gebruiken.

Gratis stockfoto met abstract, abstracte vormen, blad

Bekijk ook:
De top 10 meest ongezonde snacks

9. Bezoek het strand of de stad

Op sommige plekken heb je minder last van hooikoorts dan op andere plekken. Hooikoortsklachten komen relatief vaker voor op het platteland en natuurgebieden en zijn minder aanwezig in de stad of op het strand. Even genoeg gehad van hooikoorts? Misschien is een uitstapje naar het strand of de stad dan wellicht een goed idee!

10. Huisdieren schoonhouden

Heb je huisdieren die veel buiten komen? Dan kan je die maar beter goed schoonhouden. Pollen en stuifmeel blijven namelijk makkelijk in de vacht hangen en die worden vervolgens binnen weer verspreid. Dat kan je voorkomen door ze bijvoorbeeld even te kammen of af te kloppen voordat ze weer naar binnen gaan.

Heb jij nog een goede tip tegen hooikoorts? Deel die dan hieronder!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

964

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.