Slaap je slecht? Dan is het tijd voor een nieuw matras 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Slaap je slecht? Dan is het tijd voor een nieuw matras

Word je regelmatig niet uitgeslapen wakker en heb je geen idee waar dit aan zou kunnen liggen? Heb je wel eens gedacht aan je matras? Veel mensen blijven te lang op hetzelfde matras liggen. Daardoor ontstaan er lichamelijke ongemakken. Je slaapt slechter, bent minder uitgeslapen en kunt hier lichamelijk best wel wat last van hebben.

Vaak zijn matrassen de reden

Wanneer je niet weet wat jouw slechte nachtrust veroorzaakt is het zeker van belang om er eens bij stil te staan. Verouderde matrassen zijn een belangrijke reden voor slecht slapen. Ook is blootstelling aan blauw licht zeker een belangrijke reden. Zorg ervoor dat je in ieder geval je blauwlicht-filter aan hebt staan ‘s avonds op je apparaten en gebruik ze niet vlak voordat je gaat slapen.

Hoe weet ik zeker dat het mijn matras is?

Een matras gaat gemiddeld zo'n acht tot tien jaar mee. Maar dan moet je er wel zelf voor zorgen dat het matras goed onderhouden blijft. Slaap je slecht, wordt je niet langer meer uitgerust wakker of sta je dagelijks op met spierpijn? Grote kans dat je matras gewoon z'n beste tijd heeft gehad. En ja, dan is het voor je gezondheid echt beter om een nieuw matras aan te schaffen.

Bekijk ook:
6 feiten en fabels over kaal worden

Ook doorligplekken zijn een reden voor een nieuw matras. Rollen jij en je partner naar elkaar toe ‘s nachts? Dan is het zeker tijd voor een nieuw matras. Lig je zelf in een kuil? Ook dan is het niet aan te raden om nog langer op je matras te blijven slapen.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een nieuw matras koop?

Maar een nieuw matras kopen is dan de volgende uitdaging. Ieder mens is verschillend, en ieder mens heeft dus een ander matras nodig om optimaal te slapen. Daarom zijn we natuurlijk ook even de materie ingedoken. Want wat zijn de dingen waar je echt rekening mee moet houden wanneer je een nieuw matras gaat aanschaffen?

Testen

Er zijn simpelweg gewoon artikelen die je niet even gemakkelijk online koopt, zonder het geprobeerd te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van schoenen? Er zit altijd verschil in modellen en je weet nooit zeker of ze perfect zijn voor jou. Met matrassen is dat zeker niet anders. In tegendeel zelfs. Een matras kost flink wat knaken, dus testen is wel echt belangrijk. Zorg ervoor dat je een matras test met een ontspannen rechte rug. Dit is de manier hoe je het meest tot rust hoort te komen.

Bekijk ook:
Dit is de gemiddelde schermtijd van Nederlanders en dit kun je doen om het te beperken

Persoonlijk afstemmen

Het is erg belangrijk om je matras persoonlijk af te stemmen. Ook wanneer jij en je partner een ander postuur hebben. In zo'n geval kun je zelfs beter kiezen voor twee losse matrassen. Omdat slaap ontzettend belangrijk is voor ons lichaam is het van belang dat je dit goed doet, op jouw perfecte manier.

Materiaal

Ook zijn er verschillende soorten materiaal in matrassen. Van pocketveren tot koud- of traagschuim. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ga het gesprek aan bij de winkel waar jij graag je matras wil kopen. Wees eerlijk tegen de verkoper over hoe je slaapt, wat goed ligt en wat niet. Zo kunnen ze jou helpen aan een goed matras, en dus een betere slaap.

Medische klachten? Vraag om advies

Heb je medische klachten en wil je om die reden graag een nieuw matras aanschaffen? Ga dan zeker in gesprek met een arts. Zij kunnen je voorzien van op maat gemaakte adviezen voor jouw klachten. Vervolgens kun je met deze informatie op zoek gaan naar een matras, waarbij je gelijk al een flink aantal matrassen af kunt strepen.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

571

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.