menzis
Saved Read later
Deel dit bericht

Zorgpremie explodeert: dit is het jaarsalaris van Menzis-CEO Wouter Bos

Het Centraal PlanBureau (CPB) liet vandaag weten dat de zorgpremie de aankomende jaren explosief zal stijgen. Ze hebben nieuwe cijfers openbaar gemaakt, en die zijn schrikbarend. Verzekerden zullen fors meer zorgpremie gaan betalen de aankomenden jaren. Wouter Bos gaf een verklaring voor de stijging in de pers, maar wat verdient de topman van zorgverzekeraar Menzis eigenlijk per jaar?

Stijging zorgpremie

Het Centraal Planbureau heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht waar maar weinig mensen vrolijk van zullen worden. De zorgpremie steeg dit jaar al naar ongeveer 138 euro, maar het CPB verwacht dat de stijging de komende jaren flink door zal zetten. Het Centraal Planbureau verwacht dat een zorgverzekering in 2017 maar liefst 175 euro per maand gaat kosten, en dat is voor veel mensen amper of niet op te brengen.

Het CPB verwacht ook dat er volgend jaar bijna een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens zullen zakken, dus het feit dat de zorgkosten alleen maar stijgen is voor velen een zure appel. De CEO van zorgverzekeraar Menzis, Wouter Bos, zal niet tot deze groep behoren, want als we naar zijn jaarsalaris kijken hoeft hij zich niet druk te maken om een paar tientjes minder op zijn bankafschrift.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Jaarsalaris Menzis-CEO Wouter Bos

De reden voor de stijging van de zorgpremie heeft volgens Wouter Bos te maken met de vergrijzing, en het feit dat er meer geld naar ziekenhuispersoneel gaat. ‘In de zorg zullen keuzes gemaakt moeten worden’ aldus Bos in een verklaring. De stijging van zijn jaarsalaris benoemt hij niet, maar waar de gewone burger krom moet liggen om ziekenhuiskosten te kunnen betalen, ligt Wouter Bos hier niet wakker van.

De voorganger van Wouter Bos, Roger van Boxtel, verdiende een jaarsalaris van € 277.663 bruto per jaar. Nu Wouter Bos aan het roer staat wordt er nog wat extra geld tegenaan gesmeten, want hij ontvangt een jaarsalaris van maar liefst € 290.700 per jaar. In een stuk van de Volkskrant stelt hij dat Menzis de afgelopen jaren verlies heeft geleden. ‘Er zullen keuzes gemaakt moeten worden’ verklaart hij. Het zal vast een kwestie van prioriteiten zijn, maar zeg dat maar tegen de gewone burger die een modaal jaarsalaris van 40.000 bruto heeft.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.