Hoe kies je een goede zorgverzekering? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kies je een goede zorgverzekering?

Je gezondheid is enorm belangrijk en je zorgt graag goed voor jezelf. Dan is het niet alleen belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen, maar ook om de mogelijke zorg betaalbaar te houden voor jezelf. Neem daarom uitgebreid de tijd om te kijken of jouw zorgverzekering in 2023 ook nog een match is voor jou. In dit blog delen we tips waar je op kunt letten.

1.   Persoonlijke voorwaarden

Ieder persoon is anders en heeft andere behoeften bij een zorgverzekeraar. Daarom is het belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen welke zorg jij (vaak) gebruikt. Ben je een fervent sporter, dan bevat een goede zorgverzekering een uitgebreid pakket met fysiotherapie. Heb je juist slecht zicht, dan wil je wellicht een speciale brillen zorgverzekering. Maak daarom als eerste een lijst van zorg waar jij recht op wilt hebben in 2023.

2.   Veranderingen op de planning

Je kunt helaas niet in de toekomst kijken, maar soms weet je al dat er grote gebeurtenissen en ontwikkelingen op de planning staan voor volgend jaar. Houd daar nu al rekening mee bij het kiezen van de beste zorgverzekering voor jou. Willen jij en je partner bijvoorbeeld starten aan gezinsuitbreiding? Dan is het slim om alvast uitgebreide geboortezorg mee te verzekeren.

Bekijk ook:
6 feiten en fabels over kaal worden

3.   Voorwaarden en contracten

Steeds meer zorgverzekeraars maken met een select aantal zorgaanbieders afspraken over de geleverde zorg. Dit betekent in de praktijk dat jij niet altijd kunt kiezen waar je behandelt wordt, omdat er dan minder vergoed wordt. Kijk daarom altijd goed naar de polisvoorwaarden en de contracten die de zorgverzekeraars hebben. Zo kom je niet voor onverwachte situaties te staan als je zorg nodig hebt.

4.   Tandzorg

Ben jij in het bezit van een slecht gebit wat veel zorg nodig heeft? Of weet je dat er in 2023 een grote ingreep op de planning staat, zoals een wortelkanaalbehandeling? Dan is het slim om een aanvullende tandzorgverzekering te kiezen.
Kom jij juist altijd fluitend door de jaarlijkse controles heen? Dan zou je op tandzorg weer kunnen besparen. Kijk daarom goed welke situatie op jou van toepassing is.

5.   Eigen risico

Iedere Nederlander is verplicht om een minimaal eigen risico te betalen van €385 per jaar. Zorgverzekeraars geven je echter de optie om dit eigen risico te verhogen voor een maandelijkse korting op je premie. Veel Nederlanders kiezen voor een hoger eigen risico, maar het is voor jezelf belangrijk om af te wegen of dit voor jou ook de slimste keuze is. Kijk bijvoorbeeld of er al zorg gepland staat in 2023 of dat je zorg verwacht, zoals bij een zwangerschap. Als dit het geval is, kan het slim zijn om je eigen risico niet te verhogen.
Denk jij juist alleen gebruik te maken van de huisarts? Of helemaal geen zorg? Dan kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.