5 belangrijke zaken waar je als ondernemer aan moet denken 11
Saved Read later
Deel dit bericht

5 belangrijke zaken waar je als ondernemer aan moet denken

Op voorhand lijkt ondernemen erg leuk. Je denkt van veel vrijheid te genieten. Je hebt goede hoop om veel geld te verdienen. En je hebt mogelijk ook nog het idee dat ondernemen alleen maar plezierig is. Mensen die al geruime tijd ondernemen, kunnen bevestigen dat dit een ideaalbeeld is. Als ondernemer zijn er namelijk ook obstakels waar je regelmatig mee te maken krijgt.

Het is daarom zaak om je ondernemerschap goed voor te bereiden. Als je eenmaal ondernemer bent, is het ook belangrijk om aan bepaalde zaken goed te denken. 5 belangrijke zaken waar je als ondernemer aan moet denken, worden hieronder in het kort toegelicht.

Je moet een sluitende boekhouding hebben

Wist je dat je als ondernemer een sluitende boekhouding moet hebben? En wist je ook dat je deze boekhouding 7 jaar lang moet bewaren? Deze eisen zorgen ervoor dat je als ondernemer toch de nodige tijd aan je boekhouding moet besteden. Gelukkig kun je dit relatief makkelijk voor jezelf maken. Hoe? Door een goed online boekhoudpakket te gebruiken.

Je moet belasting betalen

Heb je de wens om ondernemer te worden? Dan zie je mogelijk de gouden bergen met geld al helemaal voor je. Het klopt dat je als ondernemer veel geld kunt verdienen, maar het klopt ook dat je als ondernemer veel belasting moet betalen.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Ga heel goed na welke belastingen je precies moet betalen. Probeer ook te begrijpen hoe de belastingen opgebouwd zijn en hoe je hier mogelijk enigszins sturing aan kunt geven.

Je kunt juridische conflicten krijgen

Iets dat bij het ondernemerschap hoort, is het nemen van risico’s. Het nemen van een risico pakt echter niet altijd goed uit, waardoor je een juridisch conflict kunt krijgen. Een juridisch conflict kun je echter ook krijgen als een klant niet blij is met het door jou geleverde product of dienst.

Moraal van het verhaal: als ondernemer kun je altijd met een juridisch conflict te maken krijgen. Hoe je dit op kunt lossen? Juridisch advies bij een juridisch conflict is sowieso onmisbaar. Je hebt een goede jurist, advocaat of ander vakspecialist nodig om je tijdens het juridische conflict op de juiste manier te laten begeleiden.

Houd in ieder geval rekening met het feit dat je mogelijk een juridisch conflict kunt krijgen. Is daar op dit moment al sprake van? Besef dan goed dat je dit juridisch conflict niet alleen op kunt lossen. Hier heb je echt een vakspecialist voor nodig.

Bekijk ook:
Private lease: voordelig en flexibel autorijden

Niet elke klant betaalt netjes op tijd

Heb je een goede maand gedraaid? Dan voelt het super goed om de facturen naar je klanten toe te sturen. Iets dat minder goed voelt, is dat sommige betalingen mogelijk erg lang op zich kunnen wachten. Het is simpelweg een feit dat niet elke klant netjes op tijd de facturen betaald.

Hoe je dit tegen kunt gaan? Het is sowieso belangrijk om een volledig dossier op te bouwen. Dit doe je onder meer door tijdig de herinneringen en aanmaningen te versturen. Reageert de klant hier helemaal niet op? Dan kun je altijd nog een incassobureau inschakelen of een gang naar de rechtbank maken. Een goed incassobureau helpt je ongetwijfeld op de juiste manier, waardoor je alsnog krijgt waar je recht op hebt.

Ondernemen is niet altijd leuk

Onder aan de streep is het goed om te beseffen dat ondernemen niet altijd leuk is. Dit komt ook nog doordat je waarschijnlijk 24/7 met je zaak bezig bent. Je hebt weinig vrije tijd en je kunt ook niet alleen maar op vakantie gaan. Het ondernemerschap is uitdagend, maar is niet altijd even leuk.

678

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.