Heb je wel eens een erectiestoornis gehad? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Heb je wel eens een erectiestoornis gehad?

Wist je dat 1 op de 10 mannen regelmatig erectieproblemen heeft? Hoe ouder je wordt, hoe normaler het is dat de erectie minder wordt, maar er zijn ook zaken die minder normaal zijn. Zenuwen en bloedvaten kunnen een rol spelen, maar gedachten, gevoelens en hormonen hebben ook veel invloed op een erectie. En daar zit niemand op te wachten.

Wanneer je met je vriend of vriendin in bed ligt dan wil je toch dat het zaakje werkt. Als het zaakje niet werkt dan brengt dat vaak onzekerheid omhoog. Wanneer je partner dan ook nog begint dat hij of zij niet goed genoeg is dan slaan de stresshormonen helemaal overuren. In dat geval kan je het wel vergeten. Mocht het nou een keer voorkomen, houd het dan open en luchtig. Maak er geen probleem van, want daar hebben jullie allebei geen baat bij. Bespreek eerder waardoor het komt. Drukke dag op werk? Onrustig in je hoofd? Zenuwachtig voor de eerste keer? Het zijn allemaal zaken waardoor een erectieprobleem kan ontstaan.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Waardoor ontstaan erectieproblemen?

Bij elke man komt het wel eens voor dat de penis minder stijf wordt of eerder verslapt. Het is echter confronterend als dit een structureel probleem wordt en seks niet meer mogelijk is, zeker als je hem niet meer in een rechte houding krijgt. Mocht je hier nou last van hebben. Je bent niet de enige. Het is een veel voorkomend probleem bij mannen. Vooral stress is een psychisch probleem. In dat geval kan het beste met bijvoorbeeld een seksuoloog praten. Een ander veel voorkomend probleem is een vernauwing en/of verminderde elasticiteit van de bloedvaten, waardoor bloedtoevoer naar de penis vermindert.

Daarnaast hebben een ongezonde leefstijl, roken, overgewicht, een te hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, overmatig alcohol gebruik, drugs en bepaalde medicijnen een negatieve invloed op je seksleven!

Wanneer je weet wat het probleem is dan kan je er ook actief iets aan doen. Maak het altijd bespreekbaar met je partner, want dat verlaagt de druk en geeft je meer rust in je hoofd tijdens de daad.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Wat kan ik er tegen doen?

Als je serieuze klachten hebt dan doe je er goed aan om naar de huisarts te gaan. Wanneer het vaker voorkomt dan is het een serieuze klacht en dan vraagt het om een serieuze aanpak. Mocht het nou een enkele keer gebeuren dan kan je ook voor natuurlijke libido en potentie producten kiezen. Het grote voordeel van natuurlijke libido producten is dat ze geen chemische stoffen bevatten. Ze zijn 100% natuurlijk en zijn daarom niet schadelijk.

Heb je wel eens een erectiestoornis gehad? 14

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.