Dit is waarom vitamine C en zink een goede combinatie is 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom vitamine C en zink een goede combinatie is

Vitamine C en zink gaan vaak hand in hand. Dat komt doordat ze allebei een essentiële rol spelen voor je weerstand. Toch zit er wel degelijk een verschil in. Vitamine C is zoals de naam al verklapt vitamine, terwijl zink dan weer onder mineralen valt. In deze blog vertellen we jullie meer over vitamine C en zink.

Vitamine C

Van nature zitten er veel vitaminen in onze voeding en dat is maar goed ook, want ze zijn belangrijk voor ons lichaam. Zo helpen vitaminen je lichaam bijvoorbeeld bij het groeien, herstellen en goed functioneren. Er zijn een aantal vitaminen die je lichaam zelf aanmaken zoals vitamine D of vitamine B3. De meeste andere vitamine maakt je lichaam niet of onvoldoende zelf aan. Vitamine C is dus een voorbeeld van een vitamine die je lichaam niet zelf aanmaakt, maar is voornamelijk te vinden in groente en fruit. Ondanks dat je lichaam deze variant niet zelf aanmaakt, speelt vitamine C toch een grote rol bij veel processen in je lichaam. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt geactiveerd en het vult je anti oxidanten aan. Andere belangrijke processen waar vitamine C aan bijdraagt zijn concentratievermogen, het geheugen, vermindering van vermoeidheid, geestelijke veerkracht en leerprestaties. Daar blijft het niet bij, want er zijn meer zaken waaraan vitamine C bijdraagt, zoals:

 • gaat het vitamine C verlies bij roken tegen
 • zorgt voor sterk tandvlees
 • zorgt voor soepele spieren, pezen en gewrichten
 • helpt bij de vorming van collageen, wat zorgt voor de stevigheid van de huid
 • maakt energie vrij uit vet, eiwitten en koolhydraten
 • zorgt voor een goede weerstand door het immuunsysteem op peil te houden
Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Dit is waarom vitamine C en zink een goede combinatie is 14

Mineralen en zink

Het grappige is dat vitamine en mineralen eigenlijk meer overeenkomsten dan verschillen kennen. Het enige grote verschil is dat vitaminen organische stoffen zijn en van de levende natuur komen en vitaminen zijn juist anorganische stoffen afkomstig van de dode natuur, denk bijvoorbeeld aan gesteenten. Al met al hebben vitamine en mineralen natuurlijk hetzelfde doel en dat is om jouw lichaam en geest gezond te houden. Zink is een dus een mineraal, maar omdat je lichaam er minder van nodig heeft wordt het ook wel een sporenelement genoemd. het is nog steeds absoluut noodzakelijk voor het functioneren van je lichaam. Je vindt dit mineraal in producten als vlees, ei, goudse kaas, sesam zaad en peulvruchten. Zink draagt bij aan onder andere:

 • de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen
 • het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
 • is goed voor je ogen
 • wondgenezing
 • houdt weerstand op peil

Vitamine C en zink binnenkrijgen

Voor veel mensen is het lastig om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en zink binnen te krijgen. Dat is zonde want beide kennen veel gezondheidsvoordelen. Gelukkig is er een simpele manier om toch die extra vitamine en mineralen boost binnen te krijgen. De Superfoodies Luminous beauty shake is hetgeen dat jij nodig hebt! Luminous is een vervanger van (dure) huidverzorgingsproducten. Het voedt je huid van binnenuit, heeft een positief effect op je immuunsysteem, houd je haar sterk, draagt bij aan normaal hormoon management, is goed voor je nagels.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.