Dít is waarom je je bed moet verschonen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dít is waarom je je bed moet verschonen

Het is niet een van de leukste klusjes in het huishouden. Het verschonen van het bed. Sta je daar weer als een idioot de dekens in de hoeslaken te wurmen. Maar het is zeker wel belangrijk dat je het regelmatig doet. Nou zijn er natuurlijk mensen die dagelijks hun bed verschonen, gewoon omdat het zo lekker ruikt en fris is, maar dat is misschien ietsjes overdreven. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? En hoe verschoon je nou je bed het meest effectief?

Kans op ontstekingen

Je kunt echt behoorlijk ziek worden wanneer je je bed niet vaak genoeg verschoont. Sterker nog, je loopt echt kans op infectieziekten. Zeker wanneer je wondjes hebt die open zijn. Want tijdens het slapen gebeurt er nogal wat in bed. Zweten is iets wat we namelijk ook gewoon ‘s nachts doen. Nou is dat op zich natuurlijk geen verrassing. Maar zweet is niet het enige wat we verliezen wanneer we in onze bedden liggen te woelen. Ook speeksel, urine en zelfs restjes van poep zijn te vinden tussen onze lakens. En daar kun je hele vervelende ontstekingen van krijgen.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Huidschilfers all over the place

Maar het blijft niet alleen bij lichaamssappen en poepresten. Je bed zit ook vol met huidschilfers. Volstrekt normaal overigens, want je huid blijft constant nieuwe cellen aanmaken. De dode stukjes vallen er vervolgens vanaf. Maar er is één heel fijn beestje dat die huidschilfers bijzonder lekker vindt. De huisstofmijt. En wanneer die een keer in je bed zit verplaatst die zich met alle liefde door je hele bed heen. Ben je allergisch of gevoelig voor de huisstofmijt? Dan wordt het pas echt interessant, je kunt er namelijk zelfs astma van krijgen.

Huisstofmijt

Huisdier mee in bed?

Het is absoluut niet aan te raden om je trouwe viervoeter, kat, of andere huisdieren mee te nemen naar bed. Huisdieren zijn namelijk, hoe goed je ze ook verzorgt, een verzamelplaats voor rare ziekten. Daarom is het van groot belang dat je huisdier zijn eigen slaapplek heeft en jij gewoon in je bed slaapt.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Maar hoe vaak moet ik mijn bed dan verschonen?

We zagen deze vraag natuurlijk al aankomen. Hoe vaak moet je je bed nou eigenlijk verschonen om met een gerust gevoel naar bed te kunnen gaan? Aan te raden is om een keer per week je bed te verschonen, tenzij er sprake is van lichamelijke sporen. Dan is het zeker de moeite waard om het toch net even iets vaker te doen. In ieder geval zorg je er op deze manier wel voor dat je bed altijd lekker schoon is.

 

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.