De oudste mensen ter wereld zijn vrouw 8
iakovenko/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

De oudste mensen ter wereld zijn vrouw

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen over het algemeen veel ouder worden dan mannen en dat er maar een handjevol mannen zijn die zich bij de oudste mensen ter wereld kunnen scharen. En dat in vergelijking met – juist – heel veel oudere vrouwen.

Onze aardbol kent 49 Supercentenarians. Oftewel onze aarde kent 49 mensen die ouder zijn dan 110 jaar! Gerontology Research Group (GRG) doet onderzoek naar deze groep bijzonder oude mensen en is erachter gekomen dat 47(!) daarvan vrouw zijn en dat in vergelijking met maar twee mannen. En dat is nogal een verschil.

Oudste mensen ter wereld zijn bijna uitsluitend vrouw

De redactie van het Nederlandse online magazine Bedrock ging daarom op onderzoek uit om de reden achter dit bizarre verschil te achterhalen. Want hoe komt het dat de oudste mensen ter wereld bijna uitsluitend vrouwen zijn? Een theorie is dat vrouwen twee XX-chromosomen hebben en aangezien de man er maar één heeft, zou het immuunsysteem van de man daardoor eerder verouderen.

Bekijk ook:
Afvallen met een prikje? Zo effectief is de Ozempic dieetinjectie

Vrouwen leven gezonder dan mannen

Ken je die meme waarin filmpjes van mannen worden getoond waarin zij allerlei onmogelijke en gevaarlijke stunts uithalen, met daarbij de tekst: “Dit is waarom vrouwen langer leven”? Nou dat is zo gek nog niet. Een onderzoeker aan de Universiteit van Boston geeft in het artikel van Bedrock aan dat vrouwen langer leven omdat zij een gezondere levensstijl hebben dan mannen.

Zo roken mannen meer, eten ze vetter eten waardoor hun cholesterolgehalte naar een hoger standje wordt getild, en kroppen zij vaker stress op. En dit zorgt voor – jawel – gezondheidsklachten zoals een hoger risico op hart- en vaatziekten. Afijn, de levensstijl van mannen is naast dat zij soms gevaarlijke keuzes maken dus ook daadwerkelijk een stuk ongezonder dan die van vrouwen.

Okinawa's zijn de oudste mensen ter wereld

Een bijzondere groep mensen bewonen de eilanden van eilandgroep Okinawa. Zij behoren namelijk tot de oudste mensen van de wereld. Waarom deze mensen op deze locatie zo oud worden, is voor veel onderzoekers al jarenlang een mysterie. Een van de gewoonten van de oudste mensen ter wereld is het eten in kleine beetjes, en sorry voor de alcoholliefhebbers, het niet drinken van alcohol. Ook wandelen ze veel en tuinieren ze dagelijks.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.