Dames? Je bent een andere versie van jezelf door de pil 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dames? Je bent een andere versie van jezelf door de pil

De anticonceptiepil. We zijn héél dankbaar met deze uitvinding, maar vervloeken het dagelijkse pilletje ook bij tijd en wijlen. Niet direct omdat het je ongelooflijk veel stress bezorgt als je op woensdagmorgen wordt aangestaard door het “dinsdag” pilletje, maar temeer omdat de pil je gewoonweg iemand anders laat zijn dan je in werkelijkheid bent. Story of your life? We hebben een aantal opmerkelijke facts voor je die je zeker zult herkennen!

Wat de pil doet met jouw hersenfunctie

Dames hebben een haat/liefde verhouding met deze voorgestanste hormonen in een strip. Natuurlijk weten we dat het nodig is als we over 9 maanden niet uitgescheurd en puffend op de verloskamer willen liggen, maar de prijs die je daarvoor betaald is best pittig. Want naast zwangerschapspreventie zorgt de pil er ook voor dat je langzaam (maar zeker) veranderd. En dat heeft invloed op je leven. Voor sommigen zelfs heel veel!

Geen zin in seks? Relatieproblemen? Stress? Komt door de pil!

Ja je leest het goed. Neem jij ook genoegen met hooguit 1x per week seks of zelfs nog minder? Grote kans dat dit komt omdat je de pil slikt. Door de hormonen die je slikt bevindt jouw lichaam zich constant in de laatste cyclus. De aanmaak van oestrogeen is dus verdomd laag waardoor je de Willy van je man of vriend liever ziet gaan dan komen, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast is het zo dat iedereen beschikt over hormonen. Je krijgt ze dus niet, je hebt ze. Het vormt je karakter, wie je bent en hoe je op zaken reageert. Slik je de pil, dan wordt het hele zooitje omvergegooid. Je wordt dus écht een andere versie van jezelf. Door de anticonceptiepil reageer je anders dan je normaal zou doen in een specifieke situaties, heb je meer stress of ben je juist een emotieloze slak. Dat “emotieloze” komt omdat de pil de aanmaak van cortisol remt.

Veranderen in een emotieloze slak door het slikken van de pil

En dit stofje heeft jouw lichaam juist nodig om je te laten weten wat er aan de hand is. Je wordt dus eigenlijk niet meer opgewonden, vergeet weg te rennen als er gevaar is en laat andere duidelijke signalen lekker links liggen. Lichtelijk overdreven, maar de pil veranderd je echt. Er bestaat zelfs een verband tussen de pil én echtscheidingen, steeds terugkerende ruzies en overmatige stress. Laat staan die extra kilo’s die zich vrolijk manifesteren op je buik en billen.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Maar wat dan? Seks in de ban en op een onbewoond eiland gaan wonen? Nee, natuurlijk niet. Maar, als je serieuze klachten hebt door het gebruik van de pil, dan zit dat dus niét tussen je oren. Of eigenlijk wel, want de anticonceptiepil kan een negatieve invloed hebben op jouw hersenfunctie en algemene welzijn. Flikker in dat geval die strip aan de kant en ga lekker “old fashioned” over op de condooms. Ook geen aanrader, maar wél de moeite waard als je na een tijdje merkt jezelf weer te zijn.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.