Coronavirus bijna in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronavirus bijna in Nederland

Het coronavirus komt inmiddels schrikbarend dichtbij. Op zo'n twintig kilometer van de Nederlandse grens, in de Duitse gemeente Heinsberg, is iemand besmet geraakt met het virus. De man in kwestie ligt op dit moment op de intensive care met longproblemen, welke mogelijk te maken hebben met het virus.

Update 29-2-2020: Bekijk hier het live Corona informatie special

Vlakbij Sittard

Echter is de, in het ziekenhuis opgenomen persoon, niet de enige persoon die opgenomen werd in het ziekenhuis. Ook zijn vrouw is opgenomen in het ziekenhuis en wordt behandeld. Haar situatie is stabiel. De situatie van haar man is absoluut niet stabiel en het is nog maar de vraag of hij het gaat redden. De man werd opgenomen in het ziekenhuis met longproblemen en ligt nog altijd op de intensive care. Echter ligt hij daar inmiddels in quarantaine.

Besmet in Nederland geweest

Voor zover de Duitse autoriteiten op dit moment hebben kunnen achterhalen is het stel onlangs, terwijl de man al ziekteverschijnselen vertoonde, nog in Nederland geweest. Het stel zou naar de provincie Limburg zijn gegaan. Wat ze daar precies hebben gedaan is op dit moment nog niet duidelijk. De provincie Limburg werd direct van het feit op de hoogte gesteld door haar Duitse collega's.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

RIVM en GGD ingeschakeld

Inmiddels zijn ook het RIVM en de GGD ingeschakeld. Op dit moment doen zij gezamenlijk een contactonderzoek. Mochten de contacten van de man en vrouw klachten ervaren, dan zullen zij apart worden genomen in een soort pre-quarantaine. Vanuit daar zullen ze worden getest op het virus. Wanneer blijkt dat mensen het virus hebben zullen ze verder in quarantaine worden gezet.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.