groene thee
Saved Read later
Deel dit bericht

Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Veel mensen snakken naar een kop koffie als ze wakker worden, en lopen met hun slaperige hoofd als eerste naar het koffiezetapparaat als ze hun ogen open doen. Het is volgens onderzoekers beter als je de dag begint met een kop verse groene thee. Er zitten veel belangrijke gezondheidsvoordelen aan het goedje, in tegenstelling tot koffie. Wij hebben 5 goede redenen om de dag met groenen thee te beginnen op een rijtje gezet.

1. Je krijgt een boost cafeïne

Je zou het niet verwachten, maar groene thee bevat wel degelijk cafeïne. Alleen dit is al een goede reden om je kop koffie te vervangen met deze thee, want is cafeïne niet de reden waarom je koffie wil s’ ochtends? Het stimuleert opwekkende stofjes in de hersenen, zoals dopamine. Groene thee is overigens een stuk gezonder dan koffie.

2. Frisse adem

Mensen die koffie drinken stinken vaak uit hun mond naar koffie. Bij groene thee is dit niet het geval. Groene thee helpt bij het bestrijden van virussen en bacteriën in de mond, waardoor er minder kans op tandplak en gaatjes ontstaan. Het zorgt dus niet alleen voor een frisse adem, maar ook voor een goede mondhygiëne, en dat is zeker een goede reden om koffie te vervangen door groene thee.

3. Groene thee helpt mogelijk tegen kanker

We moeten uitkijken met wat we in dit geval zeggen, want zekerheid bestaat in dit geval niet. Veel onderzoeken op internet geven wel aan dat de antioxidanten in groene thee de groei van kankercellen kan remmen. Antioxidanten zijn goed voor je immuunsysteem en werkt als een schild. Dit is vooral belangrijk in de eerste fase van de groei van kankercellen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

4. Het helpt bij gewichtsverlies

Als je op dit moment bezig bent met afvallen dan kan groene thee daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Als je groene thee drinkt in de ochtend dan helpt dat mee aan het verlagen van je bloedsuikerspiegel, wat ideaal is voor mensen met diabetes type 2. Onderzoek heeft uitgewezen dat groene thee helpt bij het verlagen van lichaamsvet, dus is een kop van dit goedje een prima start van een gezonde dag.

1. Het is goed voor je hart

Uit een Japans onderzoek is gebleken dat groene thee zeer goed is voor je hart. Als je er dagelijks een kopje van drinkt dan verlaag je de kans op een hartaanval of beroerte met maar liefst 26 procent. Teveel groene thee is weer niet goed, dan krijg je een overdosis aan antioxidanten binnen, dat weer andere klachten geeft. Één kop thee per dag is meer dan genoeg.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

groene thee hart

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.