4 tips om ´s morgens fris op te staan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

4 tips om ´s morgens fris op te staan

Fris opstaan in de ochtend is heel belangrijk. Het is echter  niet voor iedereen even gemakkelijk. Veel mensen voelen zich gebroken in de ochtend en dat heeft zo zijn redenen. Wakker worden met een wake up light is een methode om dit te doen. Er zijn echter nog meer manieren om fris wakker te worden. Een wake up light is een methode die voorkomt dat je in de winter slecht wakker wordt. Het is een manier waarbij je wakker wordt in een donkere kamer alsof je wakker wordt op een zomerdag. We geven je meer tips om fris op te staan.

Tip 1: val rustig in slaap
Het is voor veel mensen een gewoonte geworden: voor je gaat slapen kijk je nog in je bed op je mobiele telefoon of je berichtjes hebt gemist. Je kijkt nog even op je sociale media, geeft wat likes op berichten, wenst je contacten een goede nacht en dat allemaal vanuit je bed. Wat je hiermee doet is niet goed voor je gezondheid. Blauw licht wat van je mobiele telefoon komt in de nacht zorgt ervoor dat je ogen vermoeid raken en dat je slecht in slaap valt. Daarnaast houd je jouw hersenen actief terwijl je juist zou moeten voorbereiden op de nacht. Leg je telefoon dus weg wanneer je gaat slapen en kijk naar de volgende tip.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Tip 2: gebruik de wekker app op je telefoon
Veel mobiele telefoons kennen de gezondheidsapp waarbij je kan instellen hoeveel uur slaap jij nodig hebt in de nacht om goed uitgerust te zijn in de ochtend. Met deze app wordt er in de avond een seintje gegeven wanneer het tijd is om te gaan slapen. Je krijgt dan genoeg nachtrust en dat zorgt ervoor dat je fris wakker wordt. In de nacht worden je berichten die inkomen stil gehouden en je scherm blijft op zwart. Dat heeft tot gevolg dat je niet steeds wakker wordt van een oplichtende telefoon naast je bed. Heeft jouw telefoon deze functie niet, houd dan zelf in de gaten wanneer je gaat slapen en zet je telefoon in de nacht helemaal uit.

Tip 3: slaap met het raam open
Een gebrek aan gezonde lucht in je slaapkamer zal ervoor zorgen dat je niet goed slaapt. De lucht die je in je slaap inademt moet zuurstofrijk zijn en daarnaast is het belangrijk dat de lucht niet al te bedompt is. Een open raam slaapt voor veel mensen veel gemakkelijker aangezien ze dan genoeg frisse lucht hebben. Doordat de temperatuur ook aangenaam fris is word je goed uitgeslapen weer wakker in de ochtend.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Tip 4: niet snoozen bij het wakker worden
De snooze functie bij je telefoon of je wekker is prettig als jij je nog een keer om wil draaien. Het is echter niet handig wanneer je op moet staan. Snoozen zorgt ervoor dat je onbewust te lang blijft liggen in je bed waardoor je te laat aan je dag begint. Je moet je daarna haasten en daar wordt niemand beter van. Neem is een kijkje op Voeljegezond.nl

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.