schade door vuurwerk
Saved Read later
Deel dit bericht

Schade door vuurwerk? Dit wordt vergoed

We gaan weer richting het einde van het jaar, en dan wordt er tijdens de jaarwisseling traditiegetrouw veel vuurwerk afgestoken. Tijdens deze periode is er vaak sprake van schade aan auto’s, huizen en andere objecten. Als de rook is opgetrokken dan kijk je graag terug op een geslaagde avond, maar wat als je auto of huis schade heeft? Wordt dit vergoed door de verzekering? Wij hebben het opgezocht.

Is schade door vuurwerk verzekerd?

Als een auto of een huis door vuurwerk is beschadigd, dan weten mensen vaak niet hoe dat zit met de verzekering. Valt het onder brandschade? Of toch niet? Meestal is schade door vuurwerk verzekerd, maar er kunnen uitzonderingen zijn. Sommige verzekeraars die niet uit willen keren gebruiken verwarring om onder een claim uit te komen, het is daarom verstandig dat je jouw verzekeringspolis goed doorleest.

Tijdens de jaarwisseling komt de brandweer vaak in actie en dat merken verzekeraars vaak al de dag erop. In 2022 is er bij elkaar meer dan 10 miljoen euro schade gemeld bij verzekeraars. Sommige mensen weten niet eens dat ze verzekerd zijn als de schade door vuurwerk wordt veroorzaakt en laten het er dan bij zitten. Dat is zonde, want in veel gevallen kun je deze schade gewoon claimen.

Bekijk ook:
Dit is het gigantische vermogen van zangeres Alicia Keys

schade door vuurwerk polis

Brandschade verzekerd op je polis

Er zitten uiteraard verschillen in de kleine lettertjes per verzekeraar, dus nogmaals: lees deze goed na. Als je huis een opstalverzekering heeft, dan is schade door vuurwerk vaak gewoon verzekerd. Er is namelijk geen sprake van opzet, althans, niet vanuit jouw kant. Brandschade, maar ook smelt- en schroeischade vallen onder je opstalverzekering. Heb je schade aan je jas? Zoals een brandgaatje? Dan valt dit onder de inboedelverzekering.

Als je schade aan je auto hebt, dan valt dit onder een andere verzekering. Als je een all-risk verzekering of beperkt casco autoverzekering hebt dan is schade door vuurwerk vrijwel altijd gedekt. In andere gevallen gelden er bepaalde voorwaarden. Als de brand moedwillig is aangestoken, zoals bij vandalisme, dan kan dit gevolgen hebben voor je schadevrije jaren en dus je premiekorting. Check dus goed je polis voordat je het nieuwe jaar in gaat.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

293

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.