in

Esports hebben nu ook last van corona

Maar ze blijven optimistisch!

Het coronavirus begint steeds meer om zich heen te grijpen en steeds meer evenementen worden afgelast. Je vraagt je misschien af of er straks nog wel iets over blijft om naartoe te gaan. Als het aan Riot Games ligt, de makers van het populaire computer spel League of Legends, wordt er niks afgelast.

Optimistisch blijven

Riot games heeft laten weten dat zij vrij optimistisch naar de situatie kijken. Wegens de risico’s hebben zij wel besloten om de League of Legends Mid-Season Invitational in mei te schrappen, maar deze zal niet vervallen. In plaats daarvan zal het nu van 3 juli tot en met 19 juli plaatsvinden.
John Needham laat weten “Door het verplaatsen van het toernooi hopen wij dat de meeste restricties rondom het reizen tegen die tijd verholpen zijn. Hierdoor kunnen teams van over de hele wereld veilig reizen. We moeten flexibel blijven als we kijken naar hoeveel invloed het COVID-19 virus internationaal heeft gehad op het reizen en bijna elk sport evenement.”

Bekijk ook:
Top 10 trending Nintendo Switch games - April 2021

Locatie onbekend

Het was eigenlijk de bedoeling dat er in februari bekend zou worden gemaakt waar het toernooi precies plaats zou vinden, maar dit is uitgesteld wegens het coronavirus.
Over het algemeen komen de meest succesvolle spelers en teams in League of Legends uit China en Zuid Korea. Dit zijn ook de plekken waar tot nu toe de meeste dodelijke gevallen van corona zijn vastgesteld. Het is dan ook nog niet duidelijk of de plek nog veranderd gaat worden. Riot Games zal de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden om vast te stellen wat hun plan van aanpak gaat zijn.

Wat gebeurt er nog meer in de game wereld?

Er valt natuurlijk een hele hoop te speculeren omtrent het coronavirus en zijn invloed. Als we bijvoorbeeld kijken naar andere game events, zoals E3 2020, zijn die ook al geannuleerd. E3 staat al meer dan twintig jaar bekend als het evenement waar bedrijven hun nieuwe spelletjes en consoles laten zien aan de wereld.
Microsoft en Ubisoft hebben laten weten dat zij, naar aanleiding van de annulering van het evenement, online evenementen zullen houden waar het laatste nieuws bekend gemaakt zal worden.

Bekijk ook:
Quiz: Herken jij deze oude games?

Wat betekent dit voor ons als gamers?

Voor de meeste gamers zal het niet veel betekenen. Je kunt nog gewoon jouw favoriete game spelen. Dit wordt natuurlijk een ander verhaal als je een prof bent, maar dan zul je vanzelf wel op de hoogte gesteld worden door jouw manager. Hou je ogen open en je oren gespitst, want misschien hoef je dus niet naar een ander land te reizen of kaartjes te kopen, en kun je gewoon het laatste nieuws online streamen!

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De leukste tweets over het coronavirus

verftrends

Verfinspiratie voor de aankomende zomer