Esports hebben nu ook last van corona

0 Shares

Het coronavirus begint steeds meer om zich heen te grijpen en steeds meer evenementen worden afgelast. Je vraagt je misschien af of er straks nog wel iets over blijft om naartoe te gaan. Als het aan Riot Games ligt, de makers van het populaire computer spel League of Legends, wordt er niks afgelast.

Optimistisch blijven

Riot games heeft laten weten dat zij vrij optimistisch naar de situatie kijken. Wegens de risico’s hebben zij wel besloten om de League of Legends Mid-Season Invitational in mei te schrappen, maar deze zal niet vervallen. In plaats daarvan zal het nu van 3 juli tot en met 19 juli plaatsvinden.
John Needham laat weten “Door het verplaatsen van het toernooi hopen wij dat de meeste restricties rondom het reizen tegen die tijd verholpen zijn. Hierdoor kunnen teams van over de hele wereld veilig reizen. We moeten flexibel blijven als we kijken naar hoeveel invloed het COVID-19 virus internationaal heeft gehad op het reizen en bijna elk sport evenement.”

Locatie onbekend

Het was eigenlijk de bedoeling dat er in februari bekend zou worden gemaakt waar het toernooi precies plaats zou vinden, maar dit is uitgesteld wegens het coronavirus.
Over het algemeen komen de meest succesvolle spelers en teams in League of Legends uit China en Zuid Korea. Dit zijn ook de plekken waar tot nu toe de meeste dodelijke gevallen van corona zijn vastgesteld. Het is dan ook nog niet duidelijk of de plek nog veranderd gaat worden. Riot Games zal de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden om vast te stellen wat hun plan van aanpak gaat zijn.

Bekijk ook:
Trending: deze online spellen worden veel gespeeld

Wat gebeurt er nog meer in de game wereld?

Er valt natuurlijk een hele hoop te speculeren omtrent het coronavirus en zijn invloed. Als we bijvoorbeeld kijken naar andere game events, zoals E3 2020, zijn die ook al geannuleerd. E3 staat al meer dan twintig jaar bekend als het evenement waar bedrijven hun nieuwe spelletjes en consoles laten zien aan de wereld.
Microsoft en Ubisoft hebben laten weten dat zij, naar aanleiding van de annulering van het evenement, online evenementen zullen houden waar het laatste nieuws bekend gemaakt zal worden.

Wat betekent dit voor ons als gamers?

Voor de meeste gamers zal het niet veel betekenen. Je kunt nog gewoon jouw favoriete game spelen. Dit wordt natuurlijk een ander verhaal als je een prof bent, maar dan zul je vanzelf wel op de hoogte gesteld worden door jouw manager. Hou je ogen open en je oren gespitst, want misschien hoef je dus niet naar een ander land te reizen of kaartjes te kopen, en kun je gewoon het laatste nieuws online streamen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

312
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.