Wie is de Mol? Dit zijn de hints tot en met aflevering 5! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wie is de Mol? Dit zijn de hints tot en met aflevering 5!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Een Wie is de Mol update met alle aanwijzigen en hints tot nu toe. Ben jij er al achter wie de Mol is in 2020? We hebben de afleveringen nog maar eens goed bekeken en dit zijn de hints die wij tot nu toe hebben gevonden. Daarnaast kun je je ook nog steeds aanmelden voor onze poule en kans maken op leuke prijzen.

Leader

Telefoon – Claes

In de leader van het twintigste seizoen van Wie is de Mol is een telefoon te zien met daarop de tijd. 18:10. Wanneer je kijkt naar de leader komt op 18 seconden Claes in beeld en op 10 seconden het Mol-logo. Is Claes de Mol?

Plaatsing – Rob

In de leader van Wie is de Mol is te zien hoe iedereen aan de linker of rechterkant het scherm binnenkomt. Behalve bij Rob. Hij wordt meer van bovenaf het scherm ingebracht. Alsof hij als een mol onder de grond zit.

Aflevering 1 – Afgeschermd

Beltegoed – Leonie

Tijdens de opdracht beltegoed moeten de kandidaten foto's maken van biljetten die op tablets verspreidt hangen in een grote markthal. De biljetten zijn echter in tweeën gedeeld. Met behulp van de lokale Chinese bevolking moeten de foto's gemaakt worden. Echter is het toegestaan om maar één foto per telefoon te maken. Leonie laat haar persoon meerdere foto's maken. Daarnaast kijkt ze erg verdacht om zich heen. Vervolgens verteld ze dat de Mol blij is met het feit dat er maar €150,- in de pot is gekomen.

Parkeertarief – Buddy

Nadat Buddy en Anita uit de vrachtwagen zijn bevrijdt, rent Buddy meteen naar de voorkant van de vrachtwagen. Dit doet hij om te kijken wat er op staat. Maar er is nog helemaal niets verteld over het feit dat er op de voorkant van de vrachtwagen een getal staat. Dit is ook goed te zien wanneer Miljuschka en Nathan wegrijden. Ze komen er pas achter als ze onderweg zijn en in hun achteruitkijkspiegel kijken.

“Ik zhi alles” – Nathan

Nathan spreekt het woord “zie” uit als “Zhi”. Zhi betekend in het Chinees Mol. Zegt Nathan eigenlijk in de allereerste aflevering al dat hij alles molt? “Ik mol alles.” Het zou natuurlijk heel goed kunnen. En eerlijk is eerlijk, dat zou wel een verdraaid goede hint kunnen zijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Afvaller: Anita Witzier

Aflevering 2 – Tegendraads

Afhaalchinees – Nathan & Rob

Vrijwel iedere keer wanneer het lichtbord van de taxi, met de tekst “Wie is de Mol?” in beeld wordt gebracht, volgt vervolgens een gedeelte van de avonturen van Nathan & Rob. Zou een van beide op deze manier als de Mol worden aangewezen?

Afhaalchinees – Miljuschka & Johan

Tijdens de afhaalchinees opdracht lijkt Johan niet erg geïnteresseerd te zijn in het spel. Hij kijkt veel om zich heen en probeert hiermee zichzelf en Miljuschka af te leiden. Slimme actie, want als je niet op tijd aankomt op de locatie kost dat toch weer even wat geld.

Wereldbeeld – Leonie

Tijdens deze opdracht zitten Johan en Leonie in de controlroom. Vanuit deze positie moeten ze aanwijzingen geven aan de kandidaten om een Chinese wereldkaart te maken. Leonie en Johan proberen dit gewoon te doen, maar het voorbeeld ligt gewoon op het bureau Beetje verdacht toch?

Wereldbeeld – Rob & Buddy

Rob & Buddy scheuren als een gek rond om de laatste stukken van de kaart goed te leggen. Maar ze zien wel een heel belangrijk stuk heel gemakkelijk over het hoofd. Mollenactie of echt niet gezien?

Afvaller: Tina de Bruin

Aflevering 3 – Welvarend

Lijn(ver)diensten – Rob & Buddy

Beeldig – Nathan & Johan

Tijdens deze opdracht moeten de kandidaten op zoek gaan naar enveloppen die bij beelden hangen. Miljuschka en Claes omschrijven wat ze zien op een foto en het is aan de kandidaten, die in twee groepen van drie op pad zijn, om de juiste envelop te pakken. Nathan pakt hier mingeld.

Theepot – Leonie

Tijdens het maken van groepjes geeft Rob aan dat hij graag met Leonie wil. In de gesproken uitleg van Leonie geeft ze aan dit geen probleem te vinden. Rob kun je, aldus Leonie, gemakkelijk om de tuin leiden aangezien hij overal intrapt. Maar waarom zou je dit willen als kandidaat?

Theepot – Nathan

In deze opdracht gaat het niet zo lekker in het team van Buddy en Nathan. Samen moeten ze op zoek naar een theepotje. Ze weten uiteindelijk de winkel te vinden waar ze terecht moeten en de winkelier wijst het juiste potje aan. Nathan geeft meteen aan dat dit niet het juiste potje is. Daarna wordt er een hele hoop tijdgerekt maar is het uiteindelijk Johan die toch dat potje in het servies stopt. Het blijkt toch de juiste te zijn.

Vervolgens worden de deelnemers voor een keuze gezet. De prijs van het servies of de prijs voor het bij elkaar vinden van het servies? De groep overlegt en dit lijkt Nathan veel te lang te duren. Hij kiest voor het geld van de opdracht en daarmee is de kous af. Uiteindelijk betekend dit €1200 minder in de pot.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Theepot speluitleg – Rob

Tijdens de speluitleg van Rik loopt er een heel opvallend persoon in de achtergrond. Deze persoon is langer dan de gemiddelde Chinees en heeft een gele tanktop aan met een hoedje. Precies dezelfde kleding als die Rob aanheeft tijdens de theepot-opdracht. Is Rob, als Mol, te zien in de speluitleg?

Wie is de Mol? Dit zijn de hints tot en met aflevering 5! 13

Afvaller: Jaike Belfor

Aflevering 4 – Misleid

Porseleinen Kamer – Miljuschka & Rob

Ook dit jaar lijkt er weer een verwijzing naar een sterrenbeeld te zijn van een deelnemer. In de opdracht porseleinen kamer zijn opvallend veel stieren te zien. Laat Miljuschka nou net in het jaar van de stier geboren te zijn. Maar naast de stieren zijn er ook relatief veel konijnen te vinden in de kamer. Een verwijzing naar het geboortejaar van Rob?

Verkeer(d) – Rob

Tijdens de opdracht Verkeer(d) heeft Rob een portofoondienst. Via de portofoon moet hij de kandidaten, via de juiste wegen, naar een parkeervak leiden. Eerder zagen we, heel kort in de aflevering, een fragment voorbij komen waarop een van de routes zichtbaar in beeld was. Echter deelt Rob vervolgens de informatie op een andere manier dan op het papier staat geschreven.

Verkeer(d) – Nathan

Nathan geeft aan in een auto te stappen met een wel heel bijzonder kenteken. Laat dat kenteken nou ook net op zijn arm getatoeëerd staan.

Vrijstellingsroute – Miljuschka, Nathan, Rob of Claes

De regie van Wie is de Mol wil eigenlijk ieder seizoen een aflevering waarbij niemand naar huis hoeft. Dat was ook dit jaar mogelijk via de vrijstellingsroute. Bij deze route kon, wanneer meer dan de helft van de deelnemers kozen voor een groepsvrijstelling, niemand naar huis. De vier bovengenoemde deelnemers pakten een vrijstelling. Is een van hen de Mol?

Afvaller: GEEN

Aflevering 5 – Aangeraakt

Licht en Geluid – Claes

Tijdens deze opdracht moeten de kandidaten verschillende opdrachten uitvoeren, waaronder ook het wereldberoemde videospelletje Super Mario. Bij Claes valt echter op dat het geluid van het spel het geluid is van de ondergrondse wereld, terwijl hij boven de grond aan het spelen is. Is dit een aanwijzing naar de Mol?

Lettergreep – Nathan

Tijdens deze opdracht moeten de kandidaten de letters zoeken en op de juiste plaats zetten. Een soort IAmsterdam idee, maar dan met de letters “WIE IS DE MOL?”. Nathan en Johan krijgen het voor elkaar om géén letter te vinden, terwijl ze toch vrij groot zijn.

Lezen & Schrijven – Miljuschka

Tijdens deze opdracht leren de kandidaten hun eigen namen te schrijven en te lezen in het Chinees. Handig voor de opdracht die daarna komt. In het park kunnen ze namelijk op zoek gaan naar de Mol. De naam van de Mol zou op een waaier staan. Maar heel veel duidelijker wordt het er niet op. Op de waaiers staan onder andere ook namen van eerdere mollen en tal van andere aanwijzingen. Toeval is wel dat Miljuschka zegt dat ze haar naam ziet staan. Toeval omdat Milouska Meulens eerder een Mol was?

Afvaller: Johan Goossens

Heb jij nog meer hints? Laat ze dan vooral achter in de comments!

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.