in

Trailer: Borat 2 met Sacha Baron Cohen

Borat is back!

De volledige trailer van de tweede Borat film is uit.

Ga jij de film kijken als hij uit is? Laat het ons weten in de comments!

Borat: deel 1

In 2006 schokte Sacha Baron Cohen de (film)wereld met zijn film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. In Borat speelde Cohen een zeer politiek incorrecte journalist uit Kazachstan genaamd Borat. Borat gaat in de film naar de Verenigde Staten om een documentaire te maken over het land.

De film zorgde voor veel controverse. Veel mensen vonden de vele politiek incorrecte opmerkingen van Borat totaal niet kunnen. Meerdere mensen en groepen wilden daarom een verbod op de film. En in sommige landen kwam die er ook.

Die kritiek vertaalde zich echter niet door tot de bioscoop. De film werd namelijk veel bezocht. In totaal bracht Borat meer dan 262 miljoen dollar op. Niet slecht voor een film met slechts een budget van ongeveer 18 miljoen dollar.

Borat: deel 2

We zijn inmiddels dik een decennia verder en nu kunnen we dus een tweede Borat film verwachten. Officieel heet de film: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan. Maar de meeste mensen dopen de film om tot Borat 2.

In Borat 2 keert Sacha Baron Cohen terug naar de Verenigde Staten met een nieuwe missie. Dit keer is hij namelijk niet alleen; zijn dochter is met hem mee. Borat wil zijn dochter namelijk voorzien van een man, en gaat in Amerika op zoek naar een geschikte kandidaat. En die missie levert weer een heleboel interessante scenes op.

Door de trailer te kijken krijg je al een goed beeld van wat je kan verwachten. Zo is te zien hoe Borat samen met zijn dochter op zoek gaat naar een trouwjurk. Alleen hebben de klanten net een andere modesmaak dan de eigenaresse. En gaan ze ook op bezoek bij een huisarts, omdat zijn dochter zwanger is. Het gesprek wordt wel een beetje awkward als Borat toegeeft dat hij de vader is van de ongeboren baby. Daarnaast mengt Borat zich ook in de Amerikaanse politiek. Zo is te zien hoe hij zich verkleed als Donald Trump tijdens een republikeinse conventie, waar ook Vice-President Mike Pence aanwezig was. En die was duidelijk not amused.

Het was dit keer overigens wel wat moeilijker voor Cohen om de film te maken. Iedereen kent inmiddels het typetje Borat wel en hij werd daarom vaak herkend op straat. De acteur gebruikt daarom meerdere nieuwe looks om zich te vermommen.

Borat 2: waar en wanneer te zien

Grote vraag is nu waar en wanneer je de nieuwe Borat film kan zien. De film verschijnt op 23 oktober, maar niet in de bioscopen. Borat 2 is namelijk van AmazonPrime. Dus alleen abonnementhouders van de streamingservice kunnen de film straks (voorlopig) zien.

Sacha Baron Cohen heeft ook nog een advies voor ons. Draag namelijk een mondkapje en daarmee red je levens. Al raden wij wel aan om het mondkapje net iets anders te gebruiken!

Is dit opmerkelijk, boeiend of trending?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.