johan cruijff musical
robertvanthoenderdaal/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Johan Cruijff musical volgend jaar te zien

Topvoetballer Johan Cruijff krijgt vier jaar na zijn dood een eigen musical. Op 25 september 2021 zal 14, de Musical, in première gaan in het AFAS Theater in Leusden. De musical zal vooral gaan over ambitie, liefde en vriendschap, maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad.

Johan Cruijff musical

Tom de Ket, bekend van Baantjer, Van Houts & De Ket en Kijkdagen, is de regisseur en schrijver van de musical. Hij verlangde er al jaren naar om een productie te maken over het leven van Johan Cruijff, en dat wordt nu eindelijk werkelijkheid. Volgens De Ket is het leven van Cruijff net een roman. Complex en dramatisch. Hiermee bedoelt hij dat een magere jongen uit Betondorp tegen alle verwachtingen in topvoetballer van wereldformaat is geworden.

Voetbal

musical johan cruijff

Uiteraard zal het voetbalaspect veel terugkomen in de musical. Johan Cruijff maakte in 1964 zijn debuut bij Ajax. Hij maakte toen het enige doelpunt voor Ajax in een wedstrijd die 3-1 eindigde. Ook won hij driemaal achtereen de Europa Cup met Ajax. Later maakte hij de overstap naar Barcelona en ook naar de Verenigde Staten. De rentree in Nederland bij Ajax en Feyenoord zal een plek krijgen in de musical, evenals zijn worsteling met zijn gezondheid.

Persoonlijke leven

Ook het persoonlijke leven mag niet vergeten worden, hij was immers ook gewoon mens. Voor Cruijff was het belangrijk om onafhankelijk te zijn, en dit deed hij door te voetballen. De rol van Cruijff zijn vrouw kan ook niet vergeten worden. Volgens De Ket zorgde zij ervoor dat hij werd wie hij was.

Toneelspelers

Het is nog niet bekend wie de rol van Johan Cruijff op zich mag nemen. Wel is bekend dat die persoon niet hoeft te kunnen zingen. Johan Cruijff heeft één hitje gehad waaruit bleek dat zingen niet een van zijn talenten was, dus het zou potsierlijk zijn om dit in de musical wel te doen. Zijn beroemde uitspraken zullen wel terugkomen in de musical over Johan Cruijff.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.