Deze BN'ers zijn de Mol geweest 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze BN’ers zijn de Mol geweest

Er is weer een nieuw seizoen van het populaire programma Wie is de Mol? bezig! De grote vraag is natuurlijk wie de saboteur is, maar daar komen we pas later achter. Wel weten we welke bekende Nederlanders in eerdere seizoenen de Mol zijn geweest en die zetten we in dit artikel voor je op een rij! Herinner jij alle mollen nog?

Spoiler alert: voor alle duidelijkheid; alle mollen van voorgaande seizoenen worden hieronder besproken!

Seizoen 21: Renée Fokker

In het 21ste seizoen was Renée Fokker de Mol. De actrice wist in Tsjechië de pot historisch laag te houden, want deze telde uiteindelijk maar 9.675 euro. Al was dat ook voor een groot te danken aan andere kandidaten. Fokker werd uiteindelijk ontmaskerd door voetballer Rocky Hehakaija. Charlotte Nijs was destijds de verliezend finalist.

Renaissance seizoen: Jeroen Kijk in de Vegte

In het Renaissance seizoen kregen oud-deelnemers van Wie is de Mol? in Italië nog een kans om mee te doen aan het programma. Jeroen Kijk in de Vegte was dit keer geen kandidaat, maar de Mol. De radio-dj zorgde uiteindelijk dat de pot slechts 12.580 euro telde. Nikkie de Jager – ook wel bekend als YouTube-icoon NikkieTutorials – had hem al vroeg in het programma door, en was de winnaar van het seizoen. Tygo Gernandt was de verliezer finalist en had niet eens in de gaten dat Jeroen de Mol was.

Seizoen 20: Rob Dekay

In het 20ste seizoen van Wie is de Mol? was Rob Dekay de Mol in China. De muzikant zag uiteindelijk de pot op 13.400 euro eindigen. Dekay werd ontmaskerd door presentator Buddy Vedder. Bijzonder was dat er dit keer twee verliezend finalisten waren: Miljuschka Witzenhausen en Nathan Rutjes.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Seizoen 19: Merel Westrik

Van een nieuwslezeres hoop je dat ze op tv altijd eerlijk is, maar Merel Westrik liet in het 19e seizoen zien dat ze ook heel goed was in het liegen en bedriegen. Zij was namelijk de Mol in Colombia en wist de pot met 10.150 net niet onder de 10 duizend grens te houden. Westrik werd ontmaskerd door Sarah Chronis. Niels Littooij – die dat seizoen hard speelde door een joker van een andere speler te stelen – was de verliezend finalist.

Seizoen 18: Jan Versteegh

In het 18e seizoen van Wie is de Mol? – dat zich in Georgië afspeelde – was Jan Versteegh de Mol. Dat zagen veel kijker en deelnemers niet aankomen, want veel van hen waren ervan overtuigd dat juist Ruben Hein de Mol was. Versteegh speelde namelijk de fanatieke kandidaat en bijna iedereen trapte erin. Hein wist daardoor te winnen. Olcay Gulsen was de verliezend finalist en ook zij was tot het einde ervan overtuigd dat niet Jan maar Ruben de Mol was. De pot viel wel wat hoog uit, namelijk op de 17.750 euro.

Seizoen 17: Thomas Cammeart

Thomas Cammeart was de Mol van het 17e seizoen in de Verenigde Staten. De pot viel dit seizoen best hoog uit; op 24.320 euro. Sanne Wallis de Vries wist de Mol te ontmaskeren. Jochem van Gelder was de verliezend finalist, die juist dacht dat Sanne de Mol was.

Seizoen 16: Klaas van Kruistum

In het 16e seizoen van Wie is de Mol? was Klaas van Kruistum de Mol. In de Domincaanse Republiek wist hij de pot op 13.020 euro te houden. Dit seizoen ging de tv geschiedenisboeken in waar de Mol vrij vroeg duidelijk werd voor de meeste molloten. De regie had namelijk een veel te makkelijke hint in een van de eerste afleveringen weggegeven. Tim Hofman wist – net zoals veel kijkers – ook de Mol te ontmaskeren. Annemieke Schollaardt was de verliezend finalist.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Seizoen 15: Margriet van der Linden

Margriet van der Linden was in Sri Lanka tijdens het 15e seizoen de Mol. De presentatrice wist de pot op 10.500 euro te houden en was daarmee een van de meer succesvolle mollen. Ze werd ontdekt door Rik van de Westelaken, die momenteel de presentator is van het programma. Marlijn Weerdenburg was de verliezend finalist.

Seizoen 14: Susan Visser

Het 14e seizoen van Wie is de Mol speelde zich af in Hongkong en de Filipijnen en daarin was Susan Visser te zien als de saboteur. Het gewonnen bedrag eindigde uiteindelijk op 16.700 euro en werd geclaimd door Sofie van den Enk. Freek Bartels was de verliezend finalist.

Seizoen 13: Kees Tol

In het 13e seizoen van Wie is de Mol speelde Kees Tol de rol van de Mol. In Zuid-Afrika stond het eindbedrag uiteindelijk op 17.120 euro en dat werd gewonnen door Paulien Cornelisse. Carolien Borgers was destijds de verliezend finalist.

Andere mollen van Wie is de Mol?

Wie is de Mol? kent nog heel wat andere mollen. In het 12e seizoen was actrice en zangeres Anne-Marie Jung de Mol. In het 11e seizoen was acteur Patrick Stoof de saboteur. Actrice Kim Pieters was in het 10e seizoen de Mol. In het 9e seizoen was acteur Jon van Eerd de man die iedereen zocht. Presentator Dennis Weening was in het 8e seizoen de saboteur. In het 7e seizoen was actrice Inge Ipenburg de Mol. Milouska Meulens was in het 6e seizoen de saboteur. Presentatrice Yvon Jaspers was in het 5e seizoen als eerste BN'er te zien als Mol.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.