Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantaties? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantaties?

Heb je inhammen aan de zijkant van jouw hoofd? Of ontstaat er een steeds groter wordende kale plek bij een kruin? Dan kun je ervoor kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. Vroeger koos men hier niet snel voor, maar we zien dat haartransplantaties de laatste jaren steeds populairder worden. Dit komt allereerst omdat het een stuk toegankelijker is geworden. Daarnaast hebben er de laatste jaren nogal wat ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van haartransplantaties. In deze tekst zetten wij de laatste ontwikkelingen met betrekking tot een haartransplantatie op een rijtje.

FUE-methode populairder dan FUT
Wanneer je een aantal jaar geleden een haartransplantatie onderging, was de kans groot dat dit middels de FUT-methode gebeurde. FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Bij deze techniek haalt een haartransplantatie specialist een stripje met haar weg uit de haarkrans achterop het hoofd. Dit stripje wordt vervolgens in het gebied geplaatst waar sprake is van haaruitval. Doordat er stripjes haar verplaatst worden, kunnen er tijdens één behandeling veel haarzakjes verplaatst worden.

Ondanks dat een FUT haartransplantatie snel gaat, is de FUE-methode tegenwoordig populairder. FUE is de afkorting van Follicular Unit Extraction. In tegenstelling tot de FUT-methode worden er bij een FUE haartransplantatie geen stripjes verplaatst. Nee, bij deze methode worden de haarwortels één voor één verplaatst. De haarwortels worden met behulp van een micronaald of boortje uit de haarkans verwijderd en getransplanteerd naar het kale gebeid.

Bekijk ook:
Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

Dit is direct ook de voornaamste reden dat de FUE-methode populairder is dan de FUT-methode. Bij de FUE-methode zijn er geen hechtingen nodig. Doordat de haarwortels één voor één uit de hoofdhuid worden gehaald, ontstaan er slechts kleine wondjes. Deze minuscule gaatjes groeien snel dicht. Het herstel ervan kun je vergelijken met het herstel van een schaafwond. Grote voordeel van deze behandeling is dat er geen littekens achterblijven. Kies je voor een FUE haartransplantatie? Dan is na afloop niet zichtbaar dat je een haartransplantatie ondergaan hebt.

Een tweede reden om voor de FUE-methode te kiezen, is omdat deze ook met lang haar uitgevoerd kan worden. Hierdoor is het voor vrouwen niet langer nodig om het te transplanteren haar eerst te millimeteren, zoals bij de FUT-methode (meestal) wel moet. Een FUE haartransplantatie is dus zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.

Transplantaties zijn beter betaalbaar geworden
Vroegers was een haartransplantatie alleen toegankelijk voor vermogende mensen. Wanneer je geen grote beurs had, was het ondenkbaar dat je naar een kliniek ging voor het transplanteren van haar. Tegenwoordig is dat anders. Doordat de haartransplantatie kosten de afgelopen tijd steeds verder gedaald zijn, is het voor een groot deel van de mensen mogelijk om een transplantatie te ondergaan.

Bekijk ook:
Kleur je wereld: ontdek de top nagellak trends van dit seizoen

Voordat je kiest voor een haartransplantatie, wil je ongetwijfeld weten wat zo’n transplantatie jou gaat kosten. Dit is per situatie anders. Bij de ene persoon zijn de kale plekken immers groter dan bij de ander. Hoe groter de kale plek, des te meer haar er getransplanteerd moet worden. De kosten van een haartransplantatie worden bepaald door de verwachte duur van de behandeling en de totale hoeveelheid grafts (haarzakjes).

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.