Leuke feitjes: dit wist jij nog niet over wijn 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Leuke feitjes: dit wist jij nog niet over wijn

Je denkt er vast niet over na wanneer je een heerlijk glas wijn inschenkt, maar er is ontzettend veel te vertellen over deze geliefde drank. Want wat weet jij nou eigenlijk over een glaasje champagne, witte, rode of rosé wijn? Als je geen wijnexpert of horecatijger bent, waarschijnlijk niet zoveel. Tenminste, nóg niet. In dit artikel brengen wij jou op de hoogte van de leukste wijn feitjes, dus lees snel verder!

Aantal druiven per fles wijn

Dit aantal zal je vast verbazen, want het is bizar. In een fles wijn gaan namelijk maar zo’n 700 druiven. Dat betekent dat er in één glas wijn zo’n 125 druiven zitten. Dat kun je haast niet voorstellen als je jouw wijnglas binnen no time weer op hebt, toch? Bedenk dan ook maar eens hoeveel druiven er geplukt moeten worden om alle wijnliefhebbers ter wereld te kunnen voorzien van een glaasje heerlijke wijn.

Oudste fles wijn ter wereld

We kennen allemaal wel het verhaal dat de smaak van een fles wijn lekkerder wordt als je het een tijdje bewaart. Dat hebben ze bij deze fles wijn goed begrepen, want de oudste fles wijn ter wereld is al ruim 1600 jaar oud. Een glaasje wijn proeven van deze fles kan dan ook niet, maar mocht je interesse hebben om het te bewonderen, dan kan dat in het Historisch Museum der Pfalz in Speyer in Duitsland.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Bubbels in champagne

Had jij enig idee dat er bizar veel bubbels in een fles champagne zitten? Dit aantal is namelijk ontzettend hoog, want er zitten maar liefst zo’n 49 miljoen bubbels in één flesje champagne. En dat betekent dus ook dat er miljoenen bubbels in alleen al een glaasje champagne zitten. Bizar, toch?

Leuke feitjes: dit wist jij nog niet over wijn 14

Wijnfobie

Je kunt het jezelf misschien absoluut niet voorstellen, maar het bestaat echt: een wijnfobie. Wat, hoe dan? Nou, dat zit zo: mensen met een wijnfobie zijn bang voor wijn of voelen haat tegenover dit drankje. Deze angst voor wijn wordt ook wel Oenofobie genoemd. Veel komt deze angst echter niet voor, maar het bestaat daarentegen wel zeker.

Wijnfontein in Italië

Ja, je leest het goed: in Italië staat een wijnfontein. De fontein bevindt zich in Caldari di Ortona, in Zuid-Italië. En alsof dat nog niet vet genoeg was, is het ook nog eens gratis om hiervan te drinken. Je kunt bij deze wijnfontein namelijk 24 uur terecht voor een lekker glaasje rode Italiaanse wijn. Dit is weer een extra reden om jouw volgende vakantie naar Italië te pakken, want dit kun je als wijnliefhebber natuurlijk niet missen. Een mooi land, lekker eten én gratis rode wijn: wat wil je nog meer?

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.