Cosmetica
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is natuurlijke cosmetica trending?

Je huid is je grootste orgaan en heeft veel functies. Een van de functies is het opnemen en afscheiden van stoffen waar je huid gedurende de dag mee in contact komt. Het is daarom belangrijk dat de stoffen waarmee je huid in contact komt, ook goed zijn voor je huid. Dit is dan ook waarom steeds meer mensen voor natuurlijke cosmetica kiezen. Maar waarom is natuurlijke cosmetica een betere keuze dan conventionele cosmetica?

Huidirritaties en allergieën

Synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen in producten kunnen huidirritatie of een allergie veroorzaken. Natuurlijke cosmetica bevatten deze stoffen niet, waardoor de kans dat je een huidirritatie of allergische reactie krijgt een stuk kleiner is. Je huid kan de natuurlijke stoffen een stuk beter verdragen.  Toch kun je op natuurlijk cosmetica een reactie krijgen, maar dit gaat altijd om een contactallergie. Alle ingrediënten in natuurlijke cosmetica worden door het lichaam niet opgeslagen en vanzelf afgebroken. Een irritatie aan de huid zal dan ook snel weer verdwijnen. Als je weet door welk ingrediënt het komt, moet je dit ingrediënt vermijden. Bij conventionele cosmetica is het vaak zeer moeilijk om er achter te komen door welk ingrediënt je een reactie hebt gekregen.

Bekijk ook:
Steeds vaker kiezen we voor sieraden van natuursteen: Het verhaal achter deze trend

aloevera

Werkzame stoffen

Een groot voordeel van natuurlijke cosmetica is dat er pure ingrediënten gebruikt worden. Hierdoor bevat natuurlijke cosmetica een grote hoeveelheid werkzame stoffen. Ze werken samen effectiever dan apart, waardoor de werking evenwichtig en gelijkmatig is. Zo kan bijvoorbeeld een natuurlijke foundation je huid ook gehydrateerd houden.  Omdat de ingrediënten puur zijn, weet je ook precies wat je op je gezicht aanbrengt. In conventionele cosmetica zijn er veel ingrediënten die omstreden zijn en niets goeds doen voor je huid. Deze ingrediënten kunnen ook het biologische evenwicht van je huid verstoren. Waarom zou je dan nog willen kiezen voor schadelijke synthetische ingrediënten als je ook kunt kiezen voor natuurlijke werkzame stoffen die je huid biedt wat het nodig heeft?

Goed voor de natuur

Het maken en gebruiken van natuurlijke cosmetica is een stuk minder belastend voor het milieu dan conventionele cosmetica. De ingrediënten zijn over het algemeen afkomstig van biologische landbouw en zijn geheel biologisch afbreekbaar. Er komen bij het maken van chemische stoffen veel gifstoffen vrij die niet goed voor de natuur zijn. Bij het maken van natuurlijke cosmetica is dit niet het geval.  Ook schenken natuurlijke cosmetica merken veel aandacht aan het milieuvriendelijk verpakken van hun producten. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een verpakking van karton in plaats van plastic, maken zij al een groot verschil in plastic afval. Daarnaast zijn er ook veel natuurlijke cosmetica merken die een positieve bijdrage leveren op sociaal gebied. Zo houden verschillende merken zich actief bezig met het onderwerp van sociale duurzaamheid. Op deze manier proberen natuurlijke cosmetica merken hun steentje bij te dragen op verschillende vlakken.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.