in

Waarom het als vrouw moeilijk is om een goede broek te kopen

Soms baal je er gewoon enorm van dat je een vrouw bent, en dan vooral als je broeken moet kopen. De maten kloppen vaak voor geen meter, de broeken gaan snel kapot en om over de zakken maar te zwijgen. Laten we eens even uitleggen aan de mannen wat het drama is dat broeken kopen voor vrouwen heet.

Wat zijn goede broeken voor vrouwen?

Wij vrouwen zijn echt niet heel veeleisend als het om broeken gaat hoor, daar ligt het niet aan. We willen gewoon een broek die aan alle kanten goed past, niks afknelt, fatsoenlijke zakken heeft en niet snel slijt. Maar wat zijn dan precies goede broeken? Hierbij moeten we denken aan bijvoorbeeld mac jeans. Deze zijn gemaakt van innovatieve denim kwaliteit met een hoog percentage elastaan. Het draagcomfort is ook erg hoog. Verder kun je ook denken aan cambio broeken die een hoog stretchgehalte hebben waardoor ze altijd fijn passen.

Wat zijn de struikelpunten voor vrouwenbroeken?

Helaas zijn er nog altijd veel te veel broeken voor vrouwen die niet aan onze hele simpele eisen voldoen. Laten we maar eens beginnen met de zakken. Waarom hebben mannen van die gigantische zakken waar je heel de inhoud van je tas in kwijt kunt, maar hebben vrouwen zakken waar je nog net je pink in kunt krijgen? Het is gewoon niet eerlijk!

Daarnaast hebben we nog dat broeken normaal gesproken vaak slijten bij vrouwen met iets dikkere dijen. We doen er echt niets geks mee, we lopen gewoon en doen ons ding, maar we krijgen altijd gaten en scheuren bij onze dijen. Dat vinden we op zich niet erg, dat zal bij elke broek gebeuren op een gegeven moment, maar het hoeft nu ook weer niet binnen de eerste twee maanden te gebeuren.

Dan hebben we nog het feit dat de broeken vaak niet fatsoenlijk passen. Er wordt verwacht dat als we brede heupen hebben, dat we dan ook lange benen hebben. Maar ook kleine vrouwen kunnen gewoon curvy heupen hebben hoor! Dus even kort samengevat: lang betekent niet altijd breed, en breed betekent niet altijd lang.

Broeken online bestellen

Het kan een beetje spannend zijn om broeken online te bestellen, maar toch heeft dit zijn voordelen. In de winkel kun je inderdaad eerst de broeken passen voordat je ze mee naar huis neemt, maar je kunt niet de ervaringen van anderen lezen. Zo kun je een broek kopen die perfect past, maar die binnen een maand helemaal versleten is. Hoewel het misschien niet zo lijkt, kun je online ook gewoon de broeken passen. Het duurt weliswaar wat langer, maar je weet dan in ieder geval dat je een goede broek hebt als je op de reviews af gaat. Je hebt bij vrijwel elke webshop 14 dagen de tijd om de broeken terug te sturen waardoor je dus ook ruim de tijd hebt om de broeken te passen.

Betrouwbare webshop

Toch zijn er ook genoeg webshops die niet te vertrouwen zijn. Zo betaal je vooraf de spullen maar blijk je achteraf niets te ontvangen, of krijg je een totaal ander product thuisgestuurd. Een van de meest belangrijke dingen om te bekijken voordat je iets online koopt zijn de reviews. Een betrouwbare webshop heeft altijd een pagina waar reviews te vinden zijn. Vaak kun je deze pagina vinden als je helemaal onderaan de voorpagina kijkt. Daarnaast is het ook fijn als de webshop veilig met jouw informatie omgaat. Dit kun je al gauw zien door naast de URL van de website te kijken. Zie je links van de URL een slotje staan, of begint de pagina met https://www ? Dan gaan zij op een vertrouwde manier om met jouw persoonlijke informatie.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Praat jij veel in jezelf? Dan ben jij dit type persoon!

Dit zijn de interieurtrends van deze herfst/winter