Nieuwe techniek maakt een nog vollere cup met eigen vet mogelijk

0 Shares

Een borstvergroting met eigen lichaamsvet middels lipofilling wordt steeds populairder. Het is de meest natuurlijke manier om borsten te vergroten. Maar aan deze behandeling hing één groot nadeel vast, want het volume dat ingebracht kon worden was beperkt. Voorheen kon een lipofilling borstvergroting zorgen voor (gemiddeld) 1 cupmaat groter. Wilde je groter, dan waren borstimplantaten je enige optie.

Een nieuwe techniek maakt het echter mogelijk om ook met eigen vet een groter resultaat te bereiken. Dit kan als de borsten ruim voor de operatie worden voorbehandeld met de EVE Cups. EVE staat voor “External Vacuum Expander” en is een nieuwe methode waarbij er meer vet in één operatie teruggeplaatst kan worden in de borsten. Plastisch chirurg Dr. Andrzej Piatkowski de Grzymala van MOOI kliniek uit Maastricht, doet baanbrekend onderzoek in de BREAST-trial met lipofilling en is de enige plastisch chirurg in Nederland met zoveel ervaring met deze lipofilling techniek met een voorbehandeling met de EVE Cups.

Wat is een lipofilling borstvergroting?

Veel mensen weten niet dat er een alternatief is voor een borstvergroting met borstimplantaten, namelijk een borst augmentatie met eigen vet. Vetcellen worden weggehaald op plaatsen waar je deze kan missen, bijvoorbeeld uit je buik, benen of heupen. Het vet wordt vervolgens gebruikt om je borsten te vergroten. Een volkomen veilige methode én een natuurlijker resultaat krijg je niet.

De combinatie met EVE Cups

Nieuw is dus de behandeling in combinatie met de EVE Cups. De EVE Cups bestaan uit twee cups die de vrouw ter voorbereiding op de lipofilling behandeling draagt. Het is ontwikkeld door de Amerikaanse plastisch chirurg Roger Khouri. Eén van de beperkende factoren bij het reconstrueren van borsten met lipofilling na borstkanker is de rekbaarheid van de huid. En door de EVE Cups te dragen vergroot je de rekbaarheid. De cups worden nu veel gebruikt in het BREAST-Trial onderzoek, bij vrouwen waarbij de borsten volledig gereconstrueerd moeten worden na borstkanker. Maar het kan dus ook toegepast worden bij vrouwen met weinig borstvorming.

EVE cups worden gedragen als een BH. De cups worden over de borsten geplaatst en zuigen aan de huid – als een soort vacuüm, gecreëerd door een apparaatje – en creëren zo meer ruimte in de borsten. Door dit vacuüm ontstaat een oedeem, dus vocht in het borstweefsel en deze maakt dat de huid gerekt blijft. Naast dat er meer vet teruggeplaatst kan worden, ondervinden de teruggeplaatste vetcellen minder druk na de EVE behandeling, waardoor er meer vetcellen succesvol ingroeien/overblijven.

Vrouwen dragen de EVE cups twee weken voor de lipofilling behandeling en tot 4 weken daarna. In totaal zo’n 200 uur en dat komt neer op minimaal 10 uur per dag.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

242
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.