Je gezichtshuid op de beste manier verzorgen? Volg deze tips op! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Je gezichtshuid op de beste manier verzorgen? Volg deze tips op!

De huid in het gezicht heeft het zwaar te verduren. Ga maar eens na hoevaak je met je handen aan je gezicht zit. En bedenk daarbij hoeveel bacteriën er op je handen zitten. Al deze bacteriën komen op de gezichtshuid terecht, terwijl deze huid al vrij gevoelig is.

Hoe dat laatste komt? Dat heeft voornamelijk met de structuur van de menselijke huid te maken. De menselijke huid op de armen en benen is bijvoorbeeld behoorlijk dik. De menselijke huid rondom de ogen is daarentegen een stuk dunner. Deze huid is hierdoor gevoeliger.

Voldoende reden dus om je gezichtshuid goed te verzorgen.

Tip 1: achterhaal wat je huidtype is

Niet elk mens heeft dezelfde huidtype. Bij sommige mensen is de huid bijvoorbeeld vet, terwijl andere mensen een droge huid hebben. Voordat je op zoek naar de beste verzorgingsproducten kunt gaan, moet je daarom achterhalen wat voor huidtype je hebt.

Bijkomende tip: ga goed na van welke huidproblemen je eventueel last hebt. Mogelijk heb je last van rosacea, waarvoor speciale verzorgingsproducten benodigd zijn. Als je het idee hebt dat je een huidprobleem hebt, kun je eerst het beste even langsgaan bij de huisarts.

Tip 2: reinig je huid elke avond goed

Het is erg belangrijk om je gezichtshuid elke avond te reinigen. Door dit te doen, voorkom je dat de bacteriën de gehele nacht aanwezig blijven. Reinig elke avond je gezicht en zorg daarmee voor de gewenste rust voor je huid. De huid heeft hierdoor ook meer mogelijkheden om nieuwe huidcellen aan te maken. En daarmee wordt de conditie van de huid alsmaar verbeterd.

Tip 3: verzorg jezelf goed

Deze tip heeft niet alleen op je gezichtshuid betrekking, maar op je algehele gezondheid. Zo is het erg belangrijk om elke dag voldoende water te drinken. Het advies ligt op zo’n 2 liter water per dag. Als je een dergelijke hoeveelheid drinkt, blijft je gezichtshuid in een goede conditie. Dit komt onder meer doordat de menselijke huid voor een groot gedeelte uit water bestaat.

Daarnaast is het advies om elke nacht goed te slapen. Je moet voldoende uren per nacht pakken, waarbij het advies op zo’n 8 uur per nacht ligt. Door elke nacht zolang te slapen, heeft je huid voldoende mogelijkheden om ’s nachts te herstellen.

Bijkomend advies: ga stress zoveel mogelijk tegen. Stress is van grote invloed op je mentale gesteldheid, maar ook op je huid.

Tip 4 scrub je gezichtshuid regelmatig

Heb je op dit moment last van een oneffen huid? Dan is dat het gevolg van verstopte poriën. Om te voorkomen dat de poriën verstopt raken, is het verstandig om je huid regelmatig te scrubben.

Gebruik hiervoor de juiste scrub en volg de handleiding van de scrub op. Ook dit is een punt waarbij je even goed naar je huidtype moet kijken. Bij sommige huidtypes is het niet verstandig om je huid vaak te scrubben. Scrub je huid echter wel af en toe, zodat je voorkomt dat de poriën verstoppen.

Tip 5: kies alleen voor natuurlijke producten

Ben je op zoek naar de beste verzorgingsproducten voor je gezichtshuid? Dan is het advies om te kiezen voor natuurlijke producten. Deze producten zijn goed voor de huid én bevatten geen agressieve ingrediënten. Deze agressieve ingrediënten doen een huid meer kwaad dan goed.

Sowieso is het aan te raden om te investeren in de juiste verzorgingsproducten. Bepaal echter wel eerst welk huidtype je hebt. En probeer ook zoveel mogelijk water te gebruiken. Met water kun je je gezichtshuid perfect reinigen.

Aanvullend

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.