Een nieuwe trend: duurzame vegan schoenen van kunstleer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een nieuwe trend: duurzame vegan schoenen van kunstleer

Al sinds jaar en dag is het vrij gebruikelijk om schoenen van leer te dragen. Heb je echter wel eens nagedacht over de herkomst van dit leer? Voor dit leer worden dieren opgeofferd, zoals koeien, paarden en varkens. Het dragen van leren schoenen is zodoende helemaal geen bewuste keuze.

Ga je zelf steeds bewuster met dierenleed om? En wil je daarom ook geen leren schoenen meer dragen? Dan is het fijn om te weten dat er een alternatief op de markt is; de zogeheten vegan schoenen van Wolkyshop.com.

Wat zijn vegan schoenen?

Vegan schoenen zijn schoenen die dezelfde eigenschappen als leren schoenen hebben. In plaats van dat er leer gebruikt is, is gebruik gemaakt van diervrije materialen. Voor het fabriceren van vegan schoenen worden dus géén dieren opgeofferd.

Met het oog op een bewuste leefstijl lijken dit dus ideale schoenen te zijn. Door vegan schoenen te dragen geniet je van ‘normale’ leren schoenen, maar dan zonder het achterliggende dierenleed. Erg prettig, aangezien de gevolgen van dergelijk dierenleed absoluut onderschat worden.

Aanbod van vegan schoenen

De ontwikkelingen staan in de afgelopen jaren absoluut niet stil. Ga maar eens na welke duurzame producten er nú allemaal aangeboden worden; dit aanbod is significant groter dan bijvoorbeeld 5 jaar.

Bekijk ook:
De laatste trends op het gebied van Ski- en Snowboardkleding

Deze tendens is ook zichtbaar in het aanbod van schoenen. Dat je nu voor dergelijke vegan schoenen kunt kiezen, was langere tijd niet voor te stellen. Gelukkig is het nu voor zowel dames als heren mogelijk om voor vegan schoenen te kiezen.

Bijkomend voordeel: je kunt zeker als vrouw zijnde uit meerdere soorten vegan schoenen kiezen. Wil je bijvoorbeeld gave instappers hebben? Of gaat je voorkeur uit naar laarzen die van diervrije materialen vervaardigd zijn? In het huidige aanbod van vegan schoenen heb je meer dan voldoende om uit te kiezen.

Voordelen van vegan schoenen

Het belangrijkste voordeel van vegan schoenen is het materiaalgebruik. In plaats van dat er een huid van een paard of koe gebruikt wordt, wordt bij vegan schoenen gebruik gemaakt van diervrije materialen. Met het oog op dierenleed is dit dus een veel bewustere keuze. En daar kan elk individu zijn/haar bijdrage aan leveren.

Ondertussen lijkt het diervrije materiaal onwijs veel op normaal leer. Ook bij de vegan schoenen geniet je namelijk van de volgende voordelen:

  • Makkelijk te onderhouden. Het diervrije materiaal van de vegan schoenen is makkelijk te onderhouden. Je hebt hier eigenlijk alleen maar een spray of een crème voor nodig.
  • Lange levensduur. Net zoals bij leren schoenen geniet je bij vegan schoenen van een lange levensduur. Van de juiste vegan schoenen kun je probleemloos jarenlang genieten.
  • Ademend vermogen. Wolky gebruikt voor haar vegan collectie de nieuwste materialen zodat de goede eigenschappen van deze leren schoenen, bijvoorbeeld het ademend vermogen, ook voor de vegan schoenen gelden. Er zijn echter ook merken waar dit niet zo is.
  • Blijven prachtig in vorm. Na verloop van tijd worden vegan schoenen flexibeler, maar desondanks blijven ze prachtig in vorm. De fraaie vegan schoenen die je nu koopt, zijn over een x aantal jaar nog steeds even fraai.
Bekijk ook:
Steeds vaker kiezen we voor sieraden van natuursteen: Het verhaal achter deze trend

Met het oog op duurzaamheid zijn vegan schoenen verreweg de beste keuze. Heb je zelf ook de wens om duurzamer door het leven te gaan? Check dan het aanbod van vegan schoenen, bepaal wat voor soort schoenen je wilt hebben en sla direct je slag.

  • Een nieuwe trend: duurzame vegan schoenen van kunstleer 14
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.