Dit is waarom je toch liever voor die designer schoenen kiest 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom je toch liever voor die designer schoenen kiest

Tegenwoordig willen we alles voor een zo goedkoop mogelijke prijs, maar is goedkoop wel altijd de beste optie? Niet alles wat duur is hoeft goed te zijn, maar ook niet alles wat goedkoop is, is goed voor je. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schoenen. Goedkope schoenen kunnen leuk zijn, maar ze zijn niet altijd bevorderend voor de gezondheid. Het tegendeel zelfs! We gaan het in dit artikel voornamelijk over heren schoenen hebben aangezien er bij vrouwen ook andere factoren zijn zoals hakken.

Waarom zijn goede schoenen belangrijk?

Als je langdurig schoenen draagt die eigenlijk niet goed passen, of van slecht materiaal gemaakt zijn, kun je allerlei kwaaltjes krijgen. Denk hierbij aan eeltknobbels, likdoorns en eeltplekken, maar ook een doorgezakte voorvoet, platvoeten en tenen die te wijd staan. Het klinkt allemaal niet zo heel fijn, en dat is het ook niet. De kwaaltjes kunnen gepaard gaan met veel pijn. Nu kun je natuurlijk geluk hebben en doorlopen op slechte schoenen met een orthopedisch zooltje, maar in sommige gevallen is een operatie onvermijdelijk. Spaar dus liever even door voor die iets duurdere schoenen als dat betekent dat je betere kwaliteit in huis hebt!

Bekijk ook:
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel review

Wat verstaan we onder een goede schoen?

Allereerst is het belangrijk dat de lengte van de schoen klopt. Veel mensen meten dit door de buitenkant van de schoen te meten, maar het is de binnenlengte die belangrijk is. Je kunt dus niet zomaar twee schoenen naast elkaar zetten en vanuit daar bepalen of een schoen wel of niet past. Je moet deze gewoon aantrekken om te passen, of de binnenlengte weten.

Daarnaast is de wijdte van een schoen ook belangrijk. Je hebt zelf vast wel eens meegemaakt dat een schoen voelt alsof hij gigantisch knelt aan de zijkanten. In dit geval heb je niet de goede wijdte. Als de schoen te wijd is dan kan de voet gaan schuiven. Vergis je niet, dit betekent niet dat de schoen een maat kleiner gekocht moet worden want dan mis je juist weer de lengte.

Goede schoenen kopen

Als je zeker wilt zijn van een goede schoen dan kan het lonen om designer schoenen te kopen. Het kost inderdaad iets meer, maar je krijgt er ook zeker wat voor terug. Je hoeft je bijvoorbeeld niet af te vragen wat dit met je voeten gaat doen, ze lopen lekker en zien er ook nog eens stoer uit. Verder kun je ook een langere tijd van jouw designer sneakers genieten omdat je minder last hebt van slijtage.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.