Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips om sneller bruin te worden in de zon

Je herkent het vast wel: je hebt de hele dag in de zon gelegen en je benen zien er nog steeds uit als melkflessen. En dat terwijl je anderen om je heen wel een lekker kleurtje ziet krijgen. We willen het tenslotte allemaal: zo bruin mogelijk worden in de zon. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Met deze tips krijg jij sneller een lekker kleurtje. 

Scrubben voordat je de zon in gaat

Om sneller bruin te worden in de zon, is het een goed idee om je huid van tevoren te scrubben. Wanneer je je huid aan het scrubben bent, worden alle dode huidcellen verwijderd. Als je na het scrubben de zon in gaat, wordt je huid mooier en egaler bruin. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je huid minder snel zal vervellen en dat je zomertintje langer kan worden behouden.

Smeren, smeren, smeren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar als jij absoluut geen zin hebt in een verbrande huid is het goed om je vaak in te smeren. Ga je urenlang in de zon liggen? Smeer je dan niet maar één keer in. Smeer jezelf sowieso iedere twee uur opnieuw in. Zo voorkom je dat je in plaats van een lekker zomertintje, een rode verbrande huid krijgt.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Zoek het water op

Ja het is echt waar, als je op of bij het water ligt wordt je sneller bruin. Op deze manier kan je namelijk veel meer zonlicht op je lichaam krijgen. Dit komt omdat het water reflecteert. Het gereflecteerde licht komt zo dus ook op jouw huid terecht, en zo krijg je dus dubbel zoveel zon. Pas wel op, want op deze manier verbrand je ook dubbel zo snel. Om bruin te worden kun je dus het beste aan het water liggen, of lekker ronddobberen met een luchtbed of grote zwemband op het water.

5 tips om sneller bruin te worden in de zon 15

Sla wortels of tomaten in

Het klinkt misschien gek, maar wortels en tomaten zorgen ervoor dat jouw huid sneller bruin wordt. Dit komt omdat er caroteen in wortels en tomaten zit. Neem tijdens de warme zomerdagen dus wat extra tomaten en wortels. Je kunt het simpelweg eten, maar je kunt er ook een lekker sapje van maken. Maak je klaar voor dat lekkere zomerkleurtje!

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Zorg voor beweging

Hoewel jij met de hoge temperaturen vast geen zin hebt om sportief te bewegen, is het wel efficiënt als je snel bruin wilt worden. Van beweging in de zon wordt jouw huid namelijk mooi egaal bruin. Dit komt omdat je tijdens beweging van allerlei verschillende kanten zonlicht opvangt. Het is natuurlijk wel ontzettend zwaar om in hoge zomerse temperaturen te sporten, maar snel bruin worden is hard werken!

5 tips om sneller bruin te worden in de zon 16

 

 

 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.