Deze make-up zorgt voor de perfecte pasfoto 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze make-up zorgt voor de perfecte pasfoto

Op Tiktok kom vaak veel nieuwe beauty hacks, trends en tutorials tegen. Het is inmiddels dè plek geworden voor mensen om deze tips en tricks met elkaar te delen.  Zo gaat er ook een nieuwe trend rond genaamd: passport make-up. Een paspoort foto is niet iets tijdelijks, je mag er jaren lang naar kijken. Om die reden willen we dat de foto zo perfect mogelijk is en laat het nou zo zijn dat er een make-up tutorial is voor de perfecte make-up voor een paspoort foto. 

Viraal

De video van tiktok content creator Georgia Barrat ging viraal. Zij postte een video met daarin haar perfecte paspoort foto, in april volgde daarna al snel een tutorial om de look te bereiken. Het gevolg? veel nieuwe video's van meiden die de look ook uitprobeerde en succesvol vonden. Wat belangrijk is voor de look en hoe je hem bereikt lees je hieronder.

@georgia.barratt

LOL #makeup #beauty #xyzbca

♬ 444 – jah

De tutorial

Volgens Georgia Barrat draait de hele look om contouren. Door te contouren lift je je gezicht met donkerdere en lichtere tinten make-up.  Je gebruikt ook veel meer make-up dan in het dagelijks leven, iets om rekening mee te houden als je begint met opmaken. Het ziet er voor normale makeup veel te heftig uit maar op de foto maakt dat het juist mooi.

Je begint met de wenkbrouwen zoveel mogelijk naar achteren kammen en dit zet je vast mer een haarspray of gel op een borsteltje. Op deze manier wordt je gezicht al heel erg gelift. Daarna gebruik je een foundation die goed dekkend is, een lichte dagcreme met een tintje gaat hierbij dus niet werken. Als de foundation erop zit is het tijd om te gaan contouren en dit doe je zowel met concealer als met een donkerdere tint. Het concealen, contouren en highlighten zijn een van de belangrijkste stappen om de paspoort foto perfect te krijgen. Je shaped namelijk als het ware je gezicht hiermee precies in de positie hoe je het wil hebben, een grote optische ilussie dus. Als je precies wil weten op welke plekken je welke makeup moet aanbrengen kan je de video hieronder kijken. Dit is de officiele uitleg van Miss passportphoto herself.

Voor de ogen volg je je oorsponkelijke vorm richting je haarlijn. Door de oogschaduw iets hoger en naar buiten aan te brengen lift je het gezicht bij de ogen, je krijgt dan het zogenoemde ‘foxeye' fenomeen. Je ogen lijken op de vorm van die van een vos. Je gebruikt daarna een lichte kleur concealer aan de binnenkant van je ogen om die naar voren te laten komen. Om de ooglook af te maken gebruik je een bruine eyeliner en zet je een kleine wing in de buitenhoeken van je ogen. Aan de binnenkant van je ogen zet je ook een klein lijntje maar dan richting je neus. Met de mascara focus je vooral op de buitenste wimpers.

Als laatste belangrijke punt moeten we het over de lippen hebben. Deze ga je namelijk niet inkleuren maar een beetje overlijnen. Op de foto zal je dit niet zien maar je lippen zullen wel dikker lijken. Om de lippen te laten opvallen doe je nog een mooie gloss erover heen.

@georgia.barratt

Reply to @petassnym yes I’ve got as it was on repeat the whole way through #xyzbca #beauty #makeup

♬ original sound – georgia barratt

Het grote nadeel

Op Tiktok hebben al meerdere meiden meegedaan aan deze trend en zij laten ook meteen de keerzijde zien. Zo zijn er meiden die zonder make-up op vakantie gaan en zodra ze gaan vliegen komen ze niet makkelijk door de paspoortcontrole heen, nee dit is geen grap. Er is echt tegen iemand gezegd “Dit ben jij niet.” Bedenk dus wel als je besluit om deze make-up te gebruiken voor je paspoort foto dat je er nog soort van op moet lijken als je gaat vliegen. Conclusie: of gewoon lekker jezelf zijn en je paspoort de rest van het jaar stijf op erlkaar houden of een leuke foto met mogelijk paspoort controle probleempjes.

@juliavgelder

Tip van Flip #makeup #passportphoto #passportmakeup #schiphol #flying #relatable #delay #hack

♬ origineel geluid – Julia van Gelder

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.