Belangrijke kledingtips voor de man 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Belangrijke kledingtips voor de man

De een heeft er direct gevoel voor, de ander heeft er wat meer moeite mee: hoe kun je je het best kleden als man? Er zijn gelukkig verschillende tips die je kunt toepassen. In dit artikel leggen we er alles over uit!

Draag kwaliteit

Je hebt misschien de neiging om voor koopjes te gaan, maar dit is niet altijd de beste keuze. Ga liever voor kwaliteit. Allereerst gaat het langer mee, wat maakt dat je je favoriete items extra lang en met plezier kunt dragen. Dat niet alleen: je outfit ziet er ook een stuk mooier uit als je kwaliteit draagt. Dit zit ‘m bijvoorbeeld in de strakkere fits en beter afgewerkte stoffen. Met name bij jeans heren zie je het direct als je een goed design aantrekt: het laat je benen en look van de beste kant zien. Maar ook bij bijvoorbeeld een polo heren telt dit mee. Wie als modeman voor de dag wil komen, maakt daarom deze doordachte keuze.

Ken de verschillende stijlen

Casual, chic, street, sportief en minimalistisch: ken jij de verschillende kledingstijlen? Het is slim om hier wat weet van te hebben, zodat je in de winkel ook beter weet wat je moet kiezen. Je kunt namelijk voor een specifieke stijl kiezen. Ook het wisselen tussen stijlen is uiteraard een optie. Maar door kledingstukken in het juiste hokje te kunnen plaatsen, weet je ook direct beter wat je wel en niet kunt combineren. Kies daarom niet zomaar random een kledingstuk uit, maar doe een iets uitgebreidere analyse.

Bekijk ook:
Ontdek de echte realiteit achter Instagram en laat vergelijken achter je!

Aandacht naar accessoires

Met enkel de kledingstukken ben je er nog niet. Besteed ook aandacht aan het dragen van de juiste accessoires. De schoenen bijvoorbeeld! Daar wordt net zoveel naar gekeken als naar de rest van je outfit. De schoen die niet mag ontbreken in je kast? Heren sneakers: comfortabel, stoer en trendy. Je mag deze schoen tegenwoordig met vrijwel iedere look combineren, wat maakt dat je eigenlijk liever nooit meer iets anders aan de voeten draagt. Andere belangrijke accessoires? Neem je spullen mee in een stijlvolle tas. Draag een goede riem, die matcht bij je kleding. En maak het af met sieraden, zoals een horloge.

Ken je figuur en je maten

Niet ieder kledingstuk zal bij iedere man even fraai staan. De reden? Je figuur speelt een aanzienlijke rol. Baseer de kleding die je draagt onder andere op je lengte en bouw. Dat niet alleen: ken ook je maten. Als je bepaalde items net te strak of juist te wijd draagt, sla je de plank al gauw mis. Dit kun je juist voorkomen door slimme keuzes te maken, passend bij je lichaamstype.

Bekijk ook:
Botoxbehandeling: Meer dan alleen een middel tegen rimpels

Voel je goed in je kleding

Draag enkel kleding waar jij je goed in voelt. Je kunt de trends nog zo nauwlettend in de gaten houden, als het niet bij je past, heb je er vrij weinig aan. En dat is prima! Je hoeft niet iedere trend of iedere stijl te omarmen. Waar de een het liefst voor een minimalistische Scandinavische look gaat, denkt de ander aan sportieve herenkleding. Draag wat jíj mooi vindt.

827

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.