Top 3 opvallendste acties van Kanye West
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 3 opvallendste acties van Kanye West

Het succes van de 45-jarige Kanye ‘Ye’ West startte begin 21e eeuw en sindsdien is de rapper veelvoudig in het nieuws gekomen. We kunnen inmiddels stellen dat de rapper heel wat opvallende acties op zijn naam heeft staan. Vooral het afgelopen jaar was een roerig jaar vol met bizarre nieuwsfeiten, maar dat geldt ook voor de jaren daarvoor. Zijn deze acties aan je voorbij gegaan? In dit artikel delen we een top 3 met daarin de opvallendste acties van Kanye West.

1.      Plassen over Grammy Award

Voor veel artiesten is het winnen van een Grammy Award de absolute kers op de taart. De Amerikaanse prijs staat vooral bekend als de “belangrijkste prijs” in een muziekcarrière en er zijn inmiddels veel artiesten die de prijs zelfs meerdere keren in ontvangst mochten nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Beyoncé?

In 2020 mocht West een Grammy in ontvangst nemen. En laten we zeggen dat de rapper zijn overwinning op een geheel eigen en opvallende manier vierde. West plaatste de Award in een toilet en plaste er vervolgens overheen. En Kanye zou Kanye niet zijn, als hij het niet gefilmd had. Destijds plaatste hij de video op Twitter en dit leidde tot één van zijn vele verbanningen van het platform. Hoe iedereen wist dat het daadwerkelijk Kanye was? Nou, zijn volgers herkende zijn schoenen!

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

2.      Antisemitische uitspraken

West steekt zijn twijfels rondom de Holocaust niet onder stoelen of banken en dit heeft er onder andere toe geleid dat er scheurtjes in zijn carrière zijn ontstaan. Op Twitter plaatste de rapper schokkende Tweets waarin hij de Holocaust zelfs ontkent. Ook plaatst de rapper, op zijn zachts gezegd, verheerlijkende berichten over de rol van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit deed hij onder meer in een interview met Infowars.

Deze uitspraken leidde ertoe dat de rapper verschillende sponsordeals misliep en meerdere keren werd verbannen van Twitter. In november zorgde Twitter-baas Elon Musk voor een terugkeer van de rapper, maar zijn account is opnieuw geblokkeerd.

3.       Kanye for President

Alle opstapelende schandalen en kritische berichten lijken Kanye alles behalve te raken. In tegendeel zelfs; de rapper doet een nieuwe gooi naar het aankomende presidentschap. Opvallender nog; dit wordt niet zijn eerste poging. Enkele jaren geleden deed de rapper een al een gooi naar het presidentschap van 2020. Eén van de opvallendste acties, vind je niet?

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Deze poging mislukte, maar West laat het daar niet bij zitten. Inmiddels werkt hij aan een nieuwe campagne en hoopt hij in 2024 tóch de president van Amerika te worden. Dit maakte hij in 2021 bekend.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.